Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Virágos rétet akarunk újabb fociakadémia helyett!" - Mészáros Lőrinc most a kutyasétáltatók rétjét szerzi meg

Azt gondolná, hogy az Illés Akadémiával véget ért a magyar foci Szombathelyről induló fellendítése? Hát nem. Mert ide vágyik Mészáros Lőrinc is.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szombathelyiek még emlékezhetnek arra, milyen is volt az Illés Akadémia megjelenése előtt a Szombathely határában lévő oladi dombok környéke. Futók, kutyasétáltatók, túrázók jártak ide, sőt, még agyaggalambokra is lehetett itt lőni. Aztán jött a magyar foci fellendítése, és ez a terület gyakorlatilag megszűnt a szombathelyiek számára. Futballpályák zárják el az utat a régi paradicsomba.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Azonban Sé felől még megközelíthetőek voltak a megmaradt virágzó rétek: ott lehetett túrázni, kutyákat sétáltatni, élvezni a természetet - csak úgy lenni.

A jelek szerint ennek most vége.

Mészáros Lőrinc is akar fociakadémiát Szombathelyen – az ezzel járó pályákkal, öltözőkkel és mindennel együtt. Valahogy pont az Illés Akadémia szomszédságában. És amit egy ilyen ügyes vállalkozó akar, azt meg is kapja!

Most már csak egyben reménykedhetünk. Mészáros Lőrinc akadémiájával végre elindul a magyar foci tényleges felemelkedése! Ennek fényében mit számít pár virágos rét és kutyasétáltató hely elvesztése, ha végre ott lesz a magyar foci, ahol lennie kell!

Ezt azonban nem mindenki gondolhatta így, a séi lakosok elindítottak a közösségi oldalon egy csoportot:

„Virágos rétet akarunk újabb fociakadémia helyett"

Az oldalon egyre csak gyűlnek a képek arról, hogy néz ki most ez a környék, mielőtt Mészáros Lőrinc és a magyar futball fellendítésének szolgálatába állna.

Virágos rétet akarunk újabb fociakadémia helyett

Virágos rétet akarunk újabb fociakadémia helyett. 254 likes. Environmental Conservation Organization

Ezen a videón jól látszik, hogyan folynak a munkálatok a kerítések mögött:

Már az alapokat ássák

Már az alapokat ássák

A felállított kerítések nem csak a munkaterületet kerítik el - a "több száz méteres rácsos üzenőfalra" már megérkeztek az első lakói üzenetek.

Olvasó

Olyan kérdések is felmerülnek az új fociakadémia létesítése kapcsán, vajon hova tűnik majd ez az utca, ami az Mészáros Akadémia útjában lesz. Mert a térkép szerint van egy ilyen is:

Szombathely,Pohl-Tó utca térképe

Szombathely,Pohl-Tó utca térképe,maps,map

És már csak egy apró kérdés a beruházással kapcsolatban: Vajon az akadémia biztonsága érdekében készítik el a dozmati víztározót?

Focival védekezhetünk az árvíz ellen

Jobbról-balról teljes az összhang: kell a dozmati árvízvédelmi tározó. Az Illés Akadémia bővítése jó indok lehet a megépítésére. Ötven évvel ezelőtt, 1965-ben Szombathely nagy része víz alá került a Gyöngyös-patak, a Perint és az Arany-patak jóvoltából. Miután levonult az ár, a vízügyi szakemberek már akkor tanulmányterveket készítettek azért, hogy megelőzzenek egy következő katasztrófát.

Ám a fejlődés valószínűleg megállíthatatlan. A munkagépek már dolgoznak, sőt, az is felmerült, hogy Vas megye hamarosan a magyar foci fellegvára lehet. Igaz, ennek áldozatul esik az egész Oladi domb alja. Mindenestül. De lényeg a nagy cél!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés