Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mészáros Lőrinc testvére is nagyokat szakít a közbeszerzéseken

Mészáros János hét cégben érdekelt, amelyek milliárdos forgalmat bonyolítanak.

Hétfőn írtuk Mészáros Lőrinc öccsének cége épít 2,5 milliárdért gyalogos felüljárót Fehérváron 2020. May 04. 16:35 , hogy Mészáros Lőrinc öccsének cége épít nettó 2,5 milliárdért gyalogos felüljárót Fehérváron. A Híd-Tám Hídépítési Fővállalkozó, Tanácsadó és Szolgáltató Kft-nek Mészáros János az egyedüli tulajdonosa.

Két nap alatt két többmilliárdos közbeszerzés a Híd-Tám Kft-nek

A legújabb hír, hogy a 2,5 milliárdos fehérvári felüljáró után a Híd-Tám Kft. nyerte el a körülbelül 97 méter hosszú, Csepel északi részét Ferencvárossal összekötő Kvassay-híd felújítását nettó 1 milliárd 498 millió forintért.

Utánanéztünk a Híd-Tám Kft-nek, az Opten információs rendszer szerint a cég 2017-ben indult be igazán. 2015-ben még csak 96,9 millió forint volt a cég nettó árbevétele, 2016-ban, miután Mészáros János beszállt, 712 millió forint, 2017-ben már 2,772 milliárd forint. Az utolsó jegyzett évben, 2018-ban pedig 5,861 milliárdos árbevételt produkáltak, ehhez 261 millió forint adózás előtti eredmény tartozott.

A cég növekedése jól látszik a 24.hu infografikáján is:

Csurran-cseppen az újra élesztett Közgépnek is

A 24.hu információi szerint a cég alvállalkozókat is foglalkoztat majd, így a pénzből csurran-cseppen:

 • a korábban Simicska Lajos tulajdonában lévő, mára Szíjj László kezébe került Közgépnek,
 • a Budapest-Belgrád vasútvonal kivitelezésébe is bevont Kontúr Csoport Kft.-nek,
 • az etyeki kisvasútról megvalósíthatósági tanulmányt készítő Speciálterv Kft.-nek,
 • a Híd-Tám korábbi tulajdonosának érdekeltségében lévő Hídprov Kft.-nek,
 • a Mészáros Lőrinc és felesége tulajdonában álló V-Híd Zrt.-nek, amelyben korábban Homlok Zsolt is megvillant egy pillanatra,
 • és egy Átára bejegyzett cégnek, a Rail-Bau Kft.-nek.
 • Mi tesszük hozzá, hogy a Híd-Tám Kft. a Kvassay-híd és a székesfehérvári felüljáró felújításán kívül még dolgozik a Királyréti Állami Erdei Vasút Kismaros-Királyrét és a Kemencei Erdei Múzeumvasút Kemence-Feketevölgyi panzió közötti szakaszainak felújításán 1,105 milliárd forintért, és a Magyar Közút kezelésében álló hidak karbantartására is elnyert egy 3 milliárd forintos pályázatot egy másik céggel közösen.

  Több lábon áll, ahogyan kell

  De Mészáros János egyébként politikailag is aktív, 2002 óta képviselő Felcsúton, a Fidesz színeiben. A fiatalabb Mészárosnak több cége is van. Érdekes, hogy van egy egyéni vállalkozása is, aminek a fő tevékenysége a dohányáru-kiskereskedelem. Kell ez, hiszen 2013-ban ő is, és híres testvére, Lőrinc is öt-öt darab trafikot nyert el.

  Balra Mészáros János, mellette Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor, Hernádi Zsolt MOL- és Csányi Sándor OTP-vezér
  MTI

  Ez ma már kispályának számít Mészáros Jánosnak, jelenleg hét cége van, ezek nagy részében egyedüli tulajdonos. Az Opten szerint ezek a cégek is 2015-2016-ban kezdtek felfutni, ma már az összes cég milliárdokat forgat, és százmilliókban méri az adózás előtti nyereséget.

  A másik két fontosabb, Mészáros János tulajdonában lévő cég

  A Pegazus Trade Kft-t például 1992-ben alapították, Mészáros János 2011-ben vette meg. A cég bevételei elképesztően kilőttek:

 • míg 2013-ban csak 41,9 milliós forgalmat bonyolított és veszteséggel zárt,
 • 2015-re már 188 millió forint volt a cég nettó árbevétele,
 • ami 2016-ra több mint az ötszörösére ugrott és átlépte az egymilliárdos határt.
 • 2017-ben a Pegazus Trade forgalma 2,3 milliárd forint volt,
 • ez 2018-ra 1,3 milliárd forintra csökkent.
 • A mérlegbeszámoló szerint 2018-ban a 204,5 milliós adózott eredményből 150 milliós osztalékot vett ki Mészáros Lőrinc testvére.

  Sószórók nettó 700 millióért

  Mészáros János harmadik nagyobb cége, az Agro-Felcsút Kft. 238,5 milliós adózott eredménnyel zárta a 2018-as évet. 2017-ben a forgalom 2,1 milliárd volt, a haszon pedig 170 millió. Ebben az évben nagy szerepe volt annak, hogy a Magyar Közút vett sószórót nettó 770,2 millió forintért a cégtől.

  Ennyiből is látható, hogy Mészáros János, ha nem is olyan sikeres, mint híres bátyja, de meggyőző gyarapodást produkál. És ő is Felcsúton lakik.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra