Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mészáros Lőrinc cége építhet 5,9 milliárdból fociakadémiát Szombathelyen

5 milliárd 907 millió forintért tervezi meg és építi fel a nyugat-magyarországi utánpótlás-nevelési centrumot Mészáros Lőrinc cége, a ZÁÉV Építőipari Zrt. - hívta fel a figyelmet a 24.hu egy, a Közbeszerzési Adatbázisban lévő összegzésre hivatkozva.

Mint kiderült, a Nemzeti Sportközpontok által kiírt munkára a ZÁÉV-en kívül csak a Tiborcz Isván üzlettársaként emlegetett Paár Attila cége, a West Hungária Bau Kft. adott be ajánlatot 6,1 milliárd forintos árral.

A közbeszerzési eljárás tavaly megfeneklett, ugyanis mindkét ajánlattevő sokkal több pénzt kért a munkáért, mint amekkora a Nemzeti Sportközpontok rendelkezésére álló keret volt. Akkor a ZÁÉV Építőipari Zrt. nettó 5,7 milliárd forintban jelölte meg az árat, a West Hungária Bau Kft. pedig nettó 6,09 milliárd forintot kért.

A felépítendő fociakadémián egyébként 5 füves pálya, valamint egy műfüves pálya kapna helyet. A 6 ezer négyzetméteres főépület földszintjén többek között tantermeket, öltözőket, étkezőt, az üzemeltetéshez kapcsolódó helyiségeket és orvosi részleget, a három emeleten pedig tantermeket, kollégiumot, irodákat, tárgyalókat, gépészeti helyiséget és gondnoki lakást alakítanak ki.

A lap emlékeztetett arra, hogy a ZÁÉV olyan óriásmegrendelések részese, mint a lassan 200 milliárd forintosra kerekedett új Puskás Ferenc Stadion és a 40 milliárd forintos zalaegerszegi járműipari tesztpálya beruházása. A céget Mészáros a feleségével közös vállalkozásán, a Talentis Group Beruházás-szervező Zrt.-n keresztül szerezte meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra