Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nádat és facölöpöket pakoltak Mészáros Lőrinc villájához

Így tiltakoztak a Fertő tavi beruházás és a cölöpházak elpusztítása ellen.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, Jakál Adrienn soproni önkormányzati képviselő, a Párbeszéd képviselőjelöltje és Gér Mihály budapesti képviselőjelölt tegnap Mészáros Lőrinc villájánál demonstráltak. Nádat és facölöpöket vittek az exkluzív épület kapuja elé, így jelezve tiltakozásukat a Fertő tavi gigaberuházás ellen.

Mint az már az egész országban jól ismert, szálloda épül a híres cölöpházak helyére, az állami beruházás nyertes cége pedig Mészárosé. A párbeszédesek ezért vittek bontott cölöpöket és nádat a Mészáros-ház elé, kifejezve tiltakozásukat a világörökségi épületek pusztítása ellen. A demonstrációt egy ponton a villa biztonsági őrei zavarták meg.

Sajtótájékoztató a Mészáros-villa előtt.
Párbeszéd

Amint az a tájékoztatóról készült videóban is látható, Kocsis-Cake Olivio szerint a Fertő egyedi tó, a világörökség része, minden magyarnak joga van ott nyaralni és nem csak az egy százaléknyi kiváltságosoknak.

„Tulajdonképpen a természetet betonozzák és térkövezik le azon a területen. Ez nem történhetett volna meg Barcza Attila, Sopron polgármestere nélkül és Kárpát Béla, a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója nélkül sem, aki a hatalom első számú végrehajtója és minden parancsot egy szó nélkül teljesít. És nem jöhetett volna létre a Fertő-Hanság Nemzeti Park nélkül sem” – ezt már Jakál Adrienn soproni képviselő mondta a tájékoztatón.

A videó figyelmes szemlélői pedig közben a kapu mögött kikandikáló ingatlanról alkothatnak véleményt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Közélet

Tovább az oldalra