Mészáros Lőrinc három hónapos cége végzi a szombathelyi püspöki palota felújítását

A munkáért összesen 828 millió állami pénzt kapnak.

A csütörtök esti RTL Híradó foglalkozott a szombathelyi püspöki palota felújítása körül kialakult furcsaságokkal. A híradó állítása szerint ugyanis a 828 millió forintos állami pénzből készülő rekonstrukciót Orbán Viktor miniszterelnök személyes jó barátja, a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc június közepén alapított cége végzi el.

A palota felújítási munkáiról szóló szerződést szeptemberben, tehát alig három hónappal az alapítás után írták alá, igaz, a kivitelezést egy másik céggel közössel nyerték el.

Püspöki Palota felújítása
A püspöki palota felújításának kezdetén mi is ott voltunk, klikk a galériáért
Garai Antal Atom

A híradó hiába kereste a két felet, hogy a munkát mi alapján adták, illetve kapták meg, sem Mészáros Lőrinc, sem pedig a Szombathelyi Egyházmegye képviselője nem állt kamera elé. Utóbbi egy írásos válaszban annyit közölt:

Mivel a cég egy másik társasággal közösen jelentkezett, így elég volt, ha a másik cég megfelel az elvárásoknak.

És azt is írták, hogy ez volt a legelőnyösebb ajánlat.

Az RTL Híradó anyagát az alábbi videóban lehet végignézni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet