Meztelen felsőtestek, féktelenül szórakozó fiatalok, egy havi kereset – Erre számíts a Soundon

Ilyen egy nap a Balaton Soundon.

Csütörtök kora esti órákban a vártnál rövidebb sor és bejutási idő várt minket Zamárdiban a Balaton Sound második napján. Mint azt tudjuk, a Sound idén befogadta B my lake fesztivált is. Két külön stílus egy műfajon, az elektronikus zenén belül.

Bár egy helyen, egy időben, mégis jól érzékelhetően elkülönítve kaptak helyet a színpadok. Bejutás után az ember döntött, hogy jobbra tart és a techno zenét választja, vagy balra tart és jöhet a ma nagyon menő, divatos műfaj, az EDM.

Egy nap a Balatos Soundon
Még több képért kattints!
Szőke Zizi

Ez a fajta szeparáció jól megfigyelhető volt a közönség összetételén is. A fiatalabb, féktelenebb közönség bal oldalt, a kicsit idősebb, értsd 30-as korosztály jobb oldalon képviseltette magát nagyobb létszámban.

Ami közös volt, az a Sound egyik talán legnagyobb ismertetőjele, a meztelen felső testek. Persze vízparton, 30 fok felett ez normálisnak mondható, de valahogy sehol nem ilyen nagy az izmok megmutatására való kényszer a pasik körében, mint itt. Korosztálytól függetlenül.

Egy nap a Balatos Soundon
Szőke Zizi

Szóval a kora esti órákban még elég szellősek voltak a színpadok előtti táncterek. Azt persze nem állítanám, hogy kevesen voltak, de emlékeim szerint a pandémia előtti utolsó Balaton Soundra kikerült a megtelt tábla. Na akkor tényleg sokan voltak.

Később azért összeszedte magát a fesztivál népe. Dimitri Vegas & Like Mike zsúfolásig telítette a nagyszínpad előtti területet. És ha a B my lake-es oldal csütörtöki nagy fellépőjét nézzük, Paul Kalkbrenner késő este kezdődő szettjekor nem nagyon lehetett a színpad körül olyan helyet találni, ahonnan legalább a led kivetítő egyben látható lett volna. Szóval rengetegen voltak.

Egy nap a Balatos Soundon
Még több képért kattints!
Szőke Zizi

A fesztivál felfedezése közben és egyéb szükségleteink kielégítése céljából (evés, ivás) párszor elhaladtunk a VIP-vendégek számára épített pihenő mellett, ami meglepően üres volt. Mindig.

És akkor itt térjünk ki az árakra. Bulizni nem olcsó, fesztiválozni még kevésbé. 850 forint egy kóla, 750 forint egy üveg víz, majd’ 2000 forint 4 cl Jägermeister. Ha valaki megéhezik, 3-4000 forint alatt nem nagyon tudja kihozni. Szóval, ha csak napijeggyel számolunk, plusz úti költség, plusz egy nap féktelen buli, nagyon könnyen egy havi keresetbe is kerülhet idén a Sound.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű