Mi most ezt megúszhatjuk, de máshol cudar világ lesz, nyakunkon az ítéletidő

A legmagasabb riasztást adta ki Magyarországra az Európai Viharjelző Szolgálat.

Épp lecsengett a zivatarok első hulláma, a java azonban még csak ezután jön – írja a 24.hu. A hullámzó hidegfront előterében elhelyezkedő meleg-nedves légtömeg tökéletes táptalajt biztosít majd a délután második felében beinduló heves zivatarok számára. Ezek legfőképp a Tiszántúlt és a délkeleti területeket érinthetik majd.

A légkörben ekkora rendkívül nagy mennyiségű energia gyűlhet össze, ami más tényezőket is figyelmebe véve lehetőséget ad az igazán heves, károkozó zivatarok kialakulására.

Az Európai Viharjelző Szolgálat (ESTOFEX) Nyugat-Románia, Észak-Szerbia mellett Magyarország délkeleti területeire is a legmagasabb, 3-as fokozatú figyelmeztetést adta ki.

A legerősebb szupercellákat itt erősen viharos, orkán erejű szélrohamok, és akár 10 centit megközelítő jégeső is kísérheti. A HungaroMet 11 vármegyére adott ki másodfokú figyelmeztetést a heves zivatarok miatt, de az időjárási helyzetre való tekintettel, akár harmadfokú, piros zivatarriasztást is elrendelhetik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek