Miért lettek ilyenek az utak, a házak, a parkok?

Pénteken 3 órakor podcast a Szombathelyt is kutató Kalocsai Péterrel.

Hogyan alakult Szombathely közlekedése az Osztrák-Magyar Monarchia óta? Mennyire pusztította el a város szépségeit a szocialista időszak és miket rontunk el ma? Jól gondozzuk tereinket, parkjainkat?

Roznár Gyöngyi, a Nyugat főszerkesztője erről beszélget május 13-án, pénteken 15 órától Dr. Kalocsai Péterrel, aki régóta kutatja Szombathely múltját, és foglalkozik a jelenével. Ő vezeti az ELTE Savaria Egyetemi Központ Történelmi Tanszékét is.

A podcastet élőben közvetítjük a Nyugat Facebook-oldalán, de visszanézhetitek majd az oldalunkon és a Nyugat.hu YouTube-csatornáján is. Érdemes rá feliratkoznod, ha jó beszélgetésekre és érdekes videókra vágysz!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Podcast