Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Miért tűntek el a mozgó traffipaxok az utakról?

Egyre többen tapasztalják, hogy a fixen telepített sebességmérőkön kívül, út menti autókból nem mérnek sebességet mostanában a rendőrök.

Az utóbbi egy hónapban nem jelent meg sebességrekorder a rendőrségi honlapon, és a hasonló témájú Facebook-oldalakon is nagy a hallgatás - hívta fel a figyelmet az ATV , mely az utóbbi napokban országszerte próbált sebességmérő autókat találni, de nem sikerült neki.

Körülbelül másfél hónapja nincs bejegyzés arra vonatkozóan, hogy traffipax lenne az úton - jelezte egy sebességméréssel foglalkozó internetes oldal kezelője, Pap Zoltán is.

Nagy László, pécsi közlekedési szakjogásznak is feltűnt a traffipaxok hiánya. Ő elmondta, hogy korábban például karácsony körül vonták vissza az eszközöket, hogy ne rontsák az ünnep hangulatát, de most tippelni sem tud az okokról.

Mint mondta, több emberrel is beszélt, de kitérő válaszokat kapott, így

„valamilyen utasításfélét” feltételez a háttérben.

Az ATV is úgy értesült, hogy központi utasítás állította le a traffipaxokat.

A televíziónak a rendőrség annyit mondott, hogy „a rendőrség a sebességellenőrzési tevékenységét mindenkor – így jelenleg is – az aktuális közlekedésbiztonsági helyzet értékelése alapján indokolt helyszíneken és intenzitással végzi.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra