Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ráhívták a rendőröket a Pannon Egyetem Kőszegi Kampuszának hallgatóira, mert azt hitték, migránsok?

Olvasónk szerint épp a Kőszegi-hegységben kirándultak, amikor kihívták rájuk a rendőröket, volt, akit le is tartóztattak.

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket egy állítólagos kőszegi botrányra, miszerint a Pannon Egyetem Kőszegi Kampuszának hallgatóit és lektorait igazoltatták egy kiránduláskor. Olvasónk úgy hallotta, hogy azért hívták ki rájuk a rendőröket, mert a többnyire külföldi hallgatókból álló csapatot migránsnak nézték. És mivel a Kőszegi-hegységben, a határhoz közel túráztak, úgy gondolták, hogy éppen át akarnak lógni Ausztriába.

Felháborító, hogy ennyire beszivárgott a kormány propagandája az emberek agyába, és hogy ennyire ellenségesek lettünk a külföldiekkel szemben

- mondta.

Az ügyben megkerestük egy kőszegit, aki szintén hallott a pletykákról. Szerinte rengeteg kőszegi háborodott fel az eseten, annak ellenére, hogy senki sem tudja, hogy tényleg megtörtént-e a dolog. Ő egyébként azt is hallotta, hogy a hallgatókat és a lektorokat nemcsak igazoltatták, hanem néhányukat le is tartóztatták.

Illusztráció
Shutterstock

Az olvasónktól hallott információkkal ezután a Vas Megyei Rendőr-főkapitánysághoz fordultunk, és megkérdeztük, hogy történt-e a Kőszegi-hegységben igazoltatás, esetleg letartóztatás. A rendőrségtől azt a választ kaptuk, hogy a térségben ilyen nem történt.

Ezután többször is megpróbáltuk elérni a Pannon Egyetem Kőszegi Kampuszát, de nem jártunk sikerrel. Végül dr. Miszlivetz Ferenccel, az egyetem tanárával sikerült beszélnünk, tőle viszont azt a választ kaptuk, hogy legelőbb a jövő héten tud válaszolni a kérdéseinkre.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet