Milák Kristóf 60 millió forintot úszott össze a vb-n

Világcsúcs, két arany, állami jutalom.

A nemzetközi szövetség 5,72 millió dollárt oszt szét a budapesti vizes világbajnokság helyezettjei között. Az összeg megegyezik a 2019 kvangdzsui vb díjazásával, ám a világcsúcsokat ezúttal bőkezűbben, 50 ezer dollárral jutalmazza a FINA. A legnagyobb rész az úszóknak jut, 2,73 milliót különítettek el a döntősök díjazására - írja az infostart.hu .

Az aranyérmesek 20 ezer dollárt, a másodikok 15 ezret, a harmadikok 10 ezret kapnak. A negyedik 6 ezer dollárt vihet haza, innen lefelé ezer dollárral csökken a díjazás helyezésenként. A váltóknál a teljes csapatnak jár a megszabott összeg, nem fejenként.

Milák Kristóf
MTI

Ezek alapján Milák Kristóf kétszer 20 ezer dollárt kapott a 100 és a 200 méteres pillangóúszás megnyeréséért, és a két gyorsváltó ötödik helye után még kétszer 1250. Ehhez jön még a 200 pillangó elképesztő világrekordjáért járó 50 ezer, így a FINA 92 500 dollárt, 35,15 millió forintot utalhat a magyar klasszisnak.

A magyar állam is díjazza a világversenyeken érmes sportolókat. Legutóbb 2020 decemberében döntöttek a jutalmakról, az olimpiai helyezések mellett ez a rendelet tartalmazza az Eb-k és vb-k dobogósainak támogatását is. Mivel a vizes vb-t elvben kétévenként rendezik, egy aranyérem 12,5 millió forintot ér – Milák a kettőért tehát 25 millió forintot kap.

Így összesen a két arany melllett 60,15 millió forinttal lett gazdagabb a magyar úszó. Milák a tokiói olimpia után 100 millió forintot kapott, akkor egy arany-, egy ezüstérme, és egy ötödik helye volt - írja a lap.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek