Keressük elő a télikabátot, mert kutya hideg lesz húsvétkor

Csípős idő várható a húsvéti hétvégén - ezt Pétervári Tibor, a meteorológiai szolgálat szombathelyi észlelője mondja.

Igazán csípős idő várható a húsvéti hétvégén: Vas megyében erős, viharos északi, északkeleti szél fog fújni. Amúgy sem lesz túl meleg, de a hőérzetünket ez mindenképpen rontja majd. A napi maximum 6-11, esetleg 7-12 fok közt lesz, éjjel és a talaj mentén fagy is lehet.

Ha a szél alábbhagy, melegebbnek érezhetjük majd az időt, a hőmérséklet azonban pont ekkor fog csökkenni. A veteményesre mindenképp húzzunk sapkát-sálat, ha nem akarjuk, hogy megfázzon.

Elképzelhető némi futó csapadék, de nem lesz jelentős, a hideg jobban fog zavarni minket.

Mi volt ez a szerdai hóesés?

Természetesen nem tudtuk nem megkérdezni Pétervári Tibortól. Kisebb zivatarfelhők járnak mostanában erre, a magasban is tapasztalható lehűlés miatt elkezdett esni, de a hőmérséklet miatt nem eső formájában ért földet. Nem példa nélküli ez áprilisban, de az elmúlt napok melegebb időjárása miatt elég nagy a kontraszt.

Tegnap Kőszegen így havazott
Kiss Viktória

Ausztriában egyébként ennek most nagyon örülhetnek, mivel ott jóval több hó esett, így húsvétig biztosan meghosszabbodott a síszezon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Időjárás