Minden hírnek, minden mondatnak és minden szónak súlya van

A Nyugat.hu-nál írni az a lehetőség, hogy nem szólnak bele a gondolataidba, ami az írás előfeltétele, s aminél nagyobb szabadság nincsen.

Újságírónak lenni sosem volt könnyű, ma pedig egyáltalán nem az. Fölösleges a politikai, társadalmi és erkölcsi közeget megmutatni, amiben élünk, és szükségtelen azt az ellenszelet is, amiben egy olyan újságírás működhet, amit nem pártközpontból dirigálnak.

Viszont ezért kihívás is, mert az ember minden sorával a saját értékítéletét mutatja meg, ha úgy tetszik, lecsupaszítja magát. S ha ez nem lenne elég, az olvasó is kegyetlen, mert mindenről van véleménye és jobb tudása, s ezt az internet korában azonnal tudatja is.

Komondi Gábor, újságíró, Nyugat.hu
Mészáros D. Zsolt

Újságírónak lenni most azért nehéz, mert sokszor még a nyilvánvalót is hamisnak kiáltják ki, egy mozdulattal söpörve félre észérveket és tényeket.

Ez az érzelmek kora, amelyek viszont elemi erejűek, amit az indokol, hogy épp éljük a történelmet, csak sokszor nincs róla tudomásunk. Minden hírnek, minden mondatnak és minden szónak súlya van, de ezt vállaltuk.

A Nyugat.hu-nál írni viszont az a lehetőség, hogy nem szólnak bele a gondolataidba, ami az írás előfeltétele, s aminél nagyobb szabadság nincsen. Ezt a szabadságot szeretnénk megőrizni, és ehhez kérjük, illetve kérem személy szerint a segítséget!

Ha azt szeretnéd, hogy az újságírók továbbra is írhassanak, szabadon, akkor

támogasd a Nyugat.hu-t! Amit itt megtehetsz.

Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Egyéb