Ellepték a baglyok az egyik legkisebb vasi falut - Minden tizedik helyire jut egy fülesbagoly

A kolóniát nagy becsben tartják.

Fülesbagoly kolónia költözött Lócson az Arany János utcai nyírfákra: 13 egyedről tudnak a helyiek.

A kis faluban 117-en laknak (a 2022-es népszámlálás adatai szerint), ezzel, illetve a 23 fős négyzetkilométerenkénti népsűrűséggel nem véletlenül érzik jól magukat a baglyok, hiszen zavartalanul vadászhatnak és élhetnek a faluban.

A kolónia egy része a nyírfán
Rózsafalu Civil Egyesület - Lócs

Lócson a zöld köztereken több a madáretető, mint a pad. Minden szombaton töltik az etetőket, azokat főleg széncinegék, kékcinkék, csuszkák, verebek, fekete rigók látogatják - írta a Rózsafalu Civil Egyesület - Lócs Facebook-oldal. Míg az etetésükről a helyiek gondoskodnak, addig az itatásukat ezen a télen az időjárás „vállalta”, hiszen a december végi csapadékos napok miatt van víz a Pós patakban.

Lócs zöld közterein több a madáretető, mint a pad
Rózsafalu Civil Egyesület - Lócs
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek