Mindenki utál mindenkit

Az ellenzékiek jobban a fideszeseket, mint fordítva.

Elkeserítő eredmények láttak napvilágot arról, milyen hatással van a politika a magyar családok életére. Tízből egy ember került már fizikai konfliktusba politikai nézeteltérés miatt, sokan emiatt a családtagjaikkal, barátaikkal is megszakították a kapcsolatot - írja a Telex .

A választás után pár héttel megmérték, mit gondolnak a fideszesek az ellenzékiekről, és összejönne-e egy ellenzéki szavazó kormánypárti partnerrel. Meglepő módon kisebb az ellentét, mint gondolnánk, és politikai beállítottságtól függetlenül abszolút többségben vannak azok, akik rosszul éreznék magukat, ha muszlim vagy roma szomszédjuk lenne, de az ukrán menekültekkel szemben is sokaknak van ellenérzésük.

A kormánypárti szavazók a negyedik kétharmad után sem szerették meg az ellenzékieket, és ugyanez fordítva is igaz. Pár héttel az április 3-i választás után azonban csökkent valamelyest a két tábor egymás iránti ellenérzése – derült ki a Policy Solutions friss elemzéséből, amelyben a politikai megosztottság különféle területeit vizsgálták.

Az elemzés adatait 2022. április 25. és május 4. között vette fel a Závecz Research. Ezer főt kérdeztek meg személyesen, a minta így életkor, nem, iskolai végzettség és településtípus szerint az ország felnőtt népességét reprezentálta.

Az egyértelmű, hogy a két nagy tábor közötti ellenszenv kölcsönös, ám az ellenzékiek még egy fokkal negatívabban viszonyulnak a fideszesekhez, mint ahogyan rájuk tekintenek a kormánypárti szavazók. Érdekesség, hogy fideszesek és ellenzékiek ugyanannyira negatívan viszonyulnak a nem szavazókhoz, mint a másik oldalhoz - szemlézi a kutatást a lap.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet