Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

6,5 százalékkal emelkedett három év alatt a minimálbér

Ez a nettó összegre vonatkozik. A bruttó 33,3 százalékkal lett magasabb.

A napikerdes.postr.hu nézett utána, hogy a kormányváltás óta hogyan alakultak a minimálbér számai. A táblázatból jól láthatóak ezek az adatok, a lényeg, hogy a minimálbér bruttó összegében valóban jelentős az emelkedés, 2010 óta egyharmadával nőtt ez az összeg.

A bruttó nőtt, a nettó nem

A minimálbéresek ennél jóval kevesebbet vettek észre, a nettó, vagyis a kézhez kapott összeg csupán 6,5 százalékkal emelkedett. Ennek oka, hogy az Orbán-kormány kivezette az adórendszerből az adójóváírást, és adókötelessé tette a minimálbért is.

Forrás: http://napikerdes.postr.hu
Nyugat.hu

Forintösszegben ez úgy néz ki, hogy míg 2010-ben 60 236 forintot kapott kézhez a minimálbéres, addig az idén 64 190-et, ami összesen 3954 forinttal több, mint három évvel ezelőtt.

Eközben az infláció minden évben meghaladta a 6 százalékot, eközben az árak átlagosan 16 százalékkal lettek magasabbak. Az alapvető élelmiszerek ára az infláció mértékénél is nagyobb arányban emelkedett, ma egyes esetekben 30-40 százalékkal drágábbak az alapvető élelmiszerek, mint 2010-ben.

Az oldal szerint ez bizonyítja, hogy az elmúlt három évben végrehajtott minimálbér-emelés nem más, mint a Fidesz propagandafogása, ami azért működik hatékonyan, mert az emberek nem tudják, hol keressék a statisztikai adatokat, és nem szánnak időt arra, hogy számításokkal ellenőrizzék a kormánypropaganda valóságtartalmát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra