Mintegy 3 millió magyar tekinthető szegénynek

A kiadások fedezése a háztartások kétharmadának problémát jelent.

Nagyjából 2,5-3 millió magyar tekinthető szegénynek, és csak a lakosság 45-50 százalékáról mondható el, hogy kijön a jövedelméből, és képes kiegyensúlyozott életvitelt fenntartani.

„A válaszadók 45 százaléka – családi vagy házastársi támogatás nélkül – nem tudja biztosítani a szűkös megélhetéshez szükséges anyagi feltételeket” – írja az Egyensúly Intézet májusi 1000 fős reprezentatív mintán végzett szubjektív szegénységkutatása alapján, vette észre a 444.

A magyarok fele úgy érzi, az elmúlt három évben csökkent a vásárlóereje. A leggyakoribb indok az árak emelkedése volt, de a megkérdezettek 46 százaléka említette az új kiadásokat, 29 százaléka pedig a saját vagy partnere jövedelemcsökkenését.

A magyarok harmada nem tudna megbirkózni egy 100 ezer forintos váratlan kiadással, 39 százalékuknak pedig problémát okozna, de meg tudnák oldani.

Az adatok alapján tavaly november és idén május között 7 százalékponttal nőtt azok aránya, akik egyáltalán nem tudnának megküzdeni egy 100 ezer forintos problémával.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek