Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

„Mintha csak Budapesten lennék” – Kunhalmi Ágnes bemutatta az MSZP Vas megyei jelöltjeit

Meghökkentő sajtóérdeklődés volt a szocialisták szombathelyi eseményén. Részben érthető.

A Nyugat.hu tudósítója néhány perccel a meghirdetett időpont előtt érkezik a Vas megyei MSZP szebb napokat is megélt Berzsenyi téri irodájához, és meglepődve tapasztalja a kiugró sajtójelenlétet.

Bár már évtizedek óta a pályán van, nem emlékszik, hogy valaha ekkora médiaérdeklődés övezett volna egy szocialista sajtótájékoztatót. A helyi médiákon kívül itt vannak az országosok is, az ellenzéki és független újságokon kívül meghívták a kormánypártiakat is. (Khm.)

MSZP jelöltbemutató
Érkeznek a politikusok
Mészáros D. Zsolt

„Hűha, micsoda nagy az érdeklődés” – jegyzi meg még az utcán a Horváth Soma alpolgármester és MSZP megyei elnök, valamint Bokányi Adrienn tanácsnok társaságában érkező Kunhalmi Ágnes MSZP-társelnök, majd bent az irodában még egyszer rácsodálkozik az újságírók seregére:

„Mintha csak Budapesten lennék”

– jegyzi meg.

Mi most nem akarjuk elemezni a jelenséget, de így zárójelben és utólag megjegyezzük, hogy ez az előválasztásosdi lehet, nem is akkora hülyeség, ha a politikai kommunikáció szempontjából nézzük. Na, de most nem ez a téma.

MSZP jelöltbemutató
Mintha csak Budesten lennénk.
Mészáros D. Zsolt

Kunhalmi Ágnes néhány személyes megjegyzéssel nyit, mely szerint ő mindig szerette Szombathelyt, ami „szuper hely”, gyerekkorában az öccse miatt idejárt Savaria-táncversenyekre.

Most pedig a várost már megérintette a változás szele, hiszen ellenzéki polgármestere van, és remélhetően ez kiterjed az egész térségre, sőt az egész országra.

„Ideje lenne, ha a politika végre az emberekről szólna”

– szögezi le a társelnök, elismételve, hogy az asztalnál ülők Karácsony Gergelyt támogatják miniszterelnök-jelölti előválasztásban. Neki van egyedül esélye, hogy legyőzze a jelenlegi miniszterelnököt, merthogy nem előválasztást kell nyerni, nem lájkbajnokság van, „a nap végén szembe kell szállni Orván Viktorral”. Nagyon kiélezett, sorsdöntő választás lesz, ahol szerinte eldől, hogy Magyarországon folytatódik az autoriter rendszer kiszélesedése vagy az ország visszatér-e a demokratikus útra.

MSZP jelöltbemutató
Kunhalmi Ágnes
Mészáros D. Zsolt

A szocialisták három jelöltje

Ezek után ebben a sorrendben bemutatja a párt három Vas megyei jelöltjét, akik indulnak az előválasztáson, és remélhetően ott győzve jövő tavasszal megmérkőznek a Fidesz jelöltjeivel.

Hencz Kornél – 2-es választókerület, a megye északi része, (Sárvár, Kőszeg, Celldömölk stb.)

MSZP jelöltbemutató
Hencz Kornél
Mészáros D. Zsolt

Celldömölk alpolgármestere, az országos súlyemelő szövetség országos alelnöke, ami azért fontos, mer a sport fegyelmezettséget követel. Szociálisan érzékeny ember, aki ahol tud, segít.

Ipkovich György – 3-as választókerület (Körmend, Vasvár stb.)

MSZP jelöltbemutató
Ipkovich György
Mészáros D. Zsolt

Szombathely korábbi polgármesterét, országgyűlési képviselőjét valószínűleg nem kell bemutatnunk olvasóinknak. Most annyi mégis kiderül róla, hogy Kunhalmi Ágnes barátja és harcostársa, ráadásul korábban első számú helyettese volt választmányi elnökként, akitől sokat tanult, és akit igazi baloldaliként jellemzett Kunhalmi. Szereti és segíti az embereket, és akinek még kijárna egy parlamenti hely.

Ungár Péter – 1-es számú választókerület (Szombathely és környéke)

MSZP jelöltbemutató
Ungár Péter
Mészáros D. Zsolt

Az LMP jelenlegi országgyűlési képviselőjét a szocialisták társelnöke szociálisan érzékeny zöld politikusnak mutatja be, aki az utóbbi időben valójában képviselte a szombathelyieket a parlamentben. Tőle például azt lehetett megtanulni, hogy most van hatalomban az utolsó generáció, aki még meg tudja menteni a Földet.

Ezek után a jelöltek mondtak néhány szót.

Hencz Kornél elmondja, hogy lokálpatrióta, ráadásul a lövészválogatott tagja, aki tudja, milyen érzés vinni a magyar zászlót.

Ipkovich György gyakorlati szempontból beszél a választókerülete problémáiról, a környezetvédelmi és vízgazdálkodási kérdésekről, a közlekedési anomáliákról.

Ungár Péter kritikusan szól Hende Csaba képviselői munkájáról, és megígéri, ha ő lesz a képviselő, visszaszerzi azt a 3 milliárd forintot, amelyet a kormányzat elvont a várostól. Remélhetően Karácsony Gergelynél kell majd lobbizni ehhez, ami megkönnyíti majd a dolgát.

A sajtótájékoztató zárásaként egy hosszabb fotózás következik. A tudósító nem járt ugyan amerikai elnökválasztási sajtóeseményen, de ilyesminek tudja elképzelni.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet