Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Bár őt választották a legszebbnek a Nyugat olvasói, a frufrus lány nem modellként képzeli el a jövőjét

Földi Viktóriával beszélgettünk, aki a Nyugat.hu különdíjasa lett a 2019-es Miss Alpok Adria versenyzői közül.

Idén ismét Bükfürdőn rendezték meg a Miss Alpok Adria nemzetközi Szépségversenyének Vas megyei döntőjét. A 10 döntős vasi lányra a Nyugat.hu-n is lehetett szavazni , a különdíjasunk pedig a 17 éves Földi Viktória lett, 846 szavazattal. Ígértük, hogy megismerhetitek majd Viktóriát, így következzen most vele készített interjúnk.


Először is gratulálunk! Mesélj nekünk egy kicsit magadról.

Szombathelyen születtem, 17 éves vagyok, körülbelül 172 cm magas és a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziumban tanulok, titkárnőnek. De jobban tetszik a könyvelő, a banki ügyintéző meg ilyenek, szóval inkább azt kellett volna választanom.

Továbbtanuláson esetleg gondolkozol már?

Hát Sopronban szeretnék tovább tanulni így a gazdasági vonalon. Vagy még talán Győr. De ugye van még két évem hátra, jövőre érettségizek, utána egy szakmai év. Szóval annyira még nem tervezgetek, hogy mi szeretnék lenni. Ez az ötlet is csak így hirtelen jött, hogy akkor én titkárnő leszek. De jó, mert megtanulunk gyorsírni és gépírni, úgyhogy ebből a szempontból jobb, mert többet tudok azoknál, akik például gimnáziumba mentek.

És titkárnő is szeretnél lenni vagy inkább a modellkedés felé kacsintgatsz?

Hát elvileg igen, titkárnő leszek, de még ki tudja, hogy mit hoz a jövő. De modell nem igazán szeretnék lenni.

Akkor honnan jött ez az egész verseny?

Hát az úgy volt, hogy felkértek az egyik szombathelyi étteremben fotózásra, mert ott is volt egy ilyen verseny. Aztán onnan áthívtak ide, a Miss Alpok Adriára, merthogy megfelelek a kritériumoknak. Gondolkoztam, hogy elvállaljam vagy ne vállaljam, aztán végülis belementem. De nem szeretnék a jövőben ilyen versenyeken szerepelni. Azóta igazából kerestek egy ügynökségtől, hogy szeretnék-e modellkedni és elmehetnék egy castingra, mert megvan hozzá a magasságom, de nem szeretnék modellkedni.

És miért nem szeretnél modell lenni?

Nem tudom, valahogy attól a világtól elzárkózom. Fogyókúráznom kellene meg ilyenek, és hát szeretek enni. Ebben a két napban rájöttem arra, hogy rohadt nehéz lehet a modellek élete. Futkosnak próbákra, egész nap a sminkesnél ülnek, ugye én is ezt csináltam. Nem ettem egész nap szinte semmit, úgyhogy nagyon kifáradtam azon a hétvégén. Meg nagyon sok lemondással járna, úgyhogy maradok csak annál, hogy hobbiból pózolok a barátnőmnek. Bár a reklámfotózással szerintem meg tudnék barátkozni.

Miss Alpok Adria
Még több képért kattints!
Nagy Jácint

Milyen volt a verseny? Hogy készültél fel rá?

Igazából készülni nem készültem rá úgy nagyon. De nagyon élveztem, mert aranyosak voltak a lányok és jó hangulat volt. Kicsit féltem amúgy, hogy milyen lesz kivonulni az emberek elé, főleg a fürdőruhás rész miatt. Az mondjuk fura volt, hogy magassarkúban kellett végigmenni a színpadon, mert nem szeretem a magassarkút és nem is hordok, mivel magas vagyok.

Három órát próbáltunk előtte nap és nekem az nagyon fárasztó volt. Attól féltem, hogy ne nekem kelljen először kimennem. Mert az elején úgy volt, hogy én megyek majd először, mert én vagyok a névsor elején, de végül magasság alapján osztották be és második voltam. Nagyon nagy kő esett le a szívemről, hogy nem elsőként kellett mennem, mert amennyire izgultam, szerintem elcsesztem volna már az első koreográfiát. De annyira nem volt vészes. Szép volt a ruhám, a sminkem, meg a hajunkat is megcsinálták, úgyhogy nagyon élveztem.

Hogyan zajlott a felkészülés?

Pénteken délután mentünk a szállodába, azt hiszem olyan egy óra körül. Megkaptuk a szobákat, lepakoltunk, aztán mentünk próbálni. Ott voltunk este hatig, megtanultunk három koreográfiát, de nem volt olyan könnyű, mert senkinek nem ment egyszerre. Aztán vacsoráztunk, közben megbeszéltük, hogy másnap mi lesz a program, este pedig még fürdőruhákat válogattunk. Hát én nem tudtam aludni éjjel, féltem. Reggel hatkor felkeltem, elmentem zuhanyozni, megmostam a hajam, mert ugye friss hajjal kellett menni a fodrászhoz. Reggel hétkor, amikor a többiek még aludtak, lementem két másik lánnyal wellnessezni egyet. Kilencre kellett mennünk reggelizni, én addigra már újból lezuhanyoztam és azt hiszem még egyszer megmostam a hajamat is.

Tíz órára jöttek a fodrászok és a sminkesek, és este nyolcig ott voltunk. Egyszerre két lánynak csinálták a haját, szintén kettőnek a sminkjét. Az én sminkemet olyan másfél óráig csinálták, de nem akartam maszkot az arcomra. Nem akartam, hogy ne én legyek, mert hétköznap annyira nem szoktam magam sminkelni. Megcsinálom reggel a szemöldökömet, szempillaspirál, egy kis korrektor a szemem alá meg néha egy kis púder, aztán megyek is. Szóval furcsa volt a sok smink meg az is, hogy a hajamat is begöndörítették.

Magabiztosabbnak érezted magad így sminkkel és profi hajjal?

Igen. Azért szerintem minden lány így van ezzel. Mondjuk mi ott láttuk egymást smink nélkül, meg engem az sem zavar, ha smink nélkül lát valaki. Nem érdekel, mert ha kell, akkor suliba is elmegyek minden nélkül. De azért ad egy kis önbizalmat, ha van rajtam smink, azt jobban szeretem. De nem viszem amúgy túlzásba, mert az meg nem én lennék, ha vakolatot kennék magamra. Néha alapozót is használok, de igazából nincs bőrhibám, amit nagyon takargatnom kéne. A szeplőim talán, de azokkal most már megvagyok. Nem szeretem őket, de úgyse tudom eltakarni őket, úgyhogy inkább most már hagyom úgy, ahogy van. Azt mondták, hogy jól áll, de nem tudom, nekem valahogy nem tetszenek.

Nagy Jácint

Esetleg előtte voltál már más versenyen?

Nem, ez volt az első. Ezért is gondolkoztam annyit, hogy elvállaljam-e. Meg hát féltem is nagyon.

De akkor végülis ezt a félelmet sikerült legyőzni?

Aha. Meg ugye kicsit az önbizalmamat is növelte. A suliban mondjuk fura volt megmondani azt az osztályfőnöknek, hogy én akkor most miért is nem leszek két napig. Azt hittem, hogy nem fog neki tetszeni, de végülis azt mondta, hogy sok sikert, meg gratulált. Mindenki jól fogadta.

A család és a barátok hogyan reagáltak?

Furcsa volt, hogy a családom előtt kell ilyen szerepben lennem. Ugye nem vagyok még 18, úgyhogy kellett anya beleegyezése, de mindannyian biztattak. Bár mondták, hogy ez az egész szakma nem olyan könnyű, mint ahogy én azt gondolom. Az öcsém volt a legfőbb rajongóm, végig ott drukkolt nekem az első sorban, jött fel fotózni, megölelni, puszit adni meg ilyenek. Ő volt a legbüszkébb rám. Mama ellátott tanácsokkal, mondta, hogy „Kislányom ne egyél sokat, mert megnő a hasad.” Apa is végig fotózott, de egy kicsit azért fura volt neki. Mosolygott meg minden, de azért félt.

Sokan gratuláltak?

Igen, sokan megosztották a képemet is a Facebookon. Egy csomóan segítettek lájkokat, szavazatokat is gyűjteni. Közeli és távolabbi barátok is, akikkel csak néha futok össze buliban vagy az utcán és akkor váltunk egy-két szót. Sokan mondták, hogy meglepődtek, hogy nem én nyertem, meg hogy várták, hogy legalább elérjek valamilyen helyezést, de nem voltam szomorú emiatt. Alig vártam, hogy hazamenjek és aludjak.

Nagy Jácint

És még ez a sok jó tapasztalat sem motivál arra, hogy folytasd a jövőben?

Hát nagyon nem. Az lehet mondjuk, hogy jövőre újra indulok mondjuk ezen a versenyen, de más versenyre nem szeretnék menni. Meggondolnám a dolgot, ha nagyon noszogatnának, de nem hiszem, hogy mennék. Azért annyira nagy önbizalmam nincs, hogy ilyen nevesebb, nagy versenyekre menjek. Ez pont jó volt így, mert voltak ismerősök is a szervezők között.

Példaképed esetleg van?

Hát úgy nagyon nincs. Palvin Barbit szeretem, mint modellt. Rá felnézek, mert nagyon szép. De úgy kimondott példaképem nincs.

Mióta van frufrud?

Most lesz két éve júniusban. Anélkül nagyon babaarcom van, szóval azt mondták, hogy ezzel öregedtem vagy öt évet. A saját barátaim nem ismernek meg anélkül, na meg az elején frufruval is voltak vicces helyzetek. Amikor levágattam, buliba mentünk este és az egyik fiú barátom kicsit be volt már rúgva és bemutatkozott nekem. Megkérdezte, hogy ismerjük-e egymást, én meg csak így néztem, hogy

most komolyan, nem ismersz meg?

Meggyűlik vele a bajom mindig. Ha jól be tudom állítani reggel, akkor egyszerű, de ha nem sikerül, akkor egész nap szenvedek vele. Folyton igazgatom, bevizezem, fésülgetem meg a barátnőimet kérem, hogy igazítsák meg.

Néha nem gondolkozol azon, hogy lenöveszd?

Nem. Régen is frufrum volt és most azt mondják, hogy hasonlítok a kiskori önmagamra. Az elején gondolkoztam rajta, mert akkor még más formája volt, ilyen íves és nagyon nem tetszett. Úgyhogy gondolkoztam, hogy lenövesszem, aztán megpróbálkoztam ezzel a fajtával és most már nem akarom lenöveszteni. Lehet, hogy majd évek múlva meggondolom magam, de most két éve megvan és nagyon szeretem. Meg akárhányszor megyek valahova, azzal fogadnak, hogy

Te vagy a frufrus lány

, sokan így ismernek.

Szóval nekem is fura volt az elején, nem is nagyon tetszett. De most már nem bírom magam elképzelni nélküle. Meg szerintem ez egy kicsit egyedibbé is tesz, nem vagyok annyira olyan, mint a többiek.

Fontosnak tartod az egyediséget?

Hát régen az öltözködésem is olyan volt, mint mindenki másé, de mostanában azt mondják, hogy furcsán öltözködöm. Szeretem a platformos cipőket és bár így is magas vagyok, de vannak olyan cipőim is, amiknek nagy a talpa. Nem szeretek olyan lenni, mint a többiek.

Neked például mit jelent a szépség?

Nincs olyan, hogy valaki szép. Van például, akinek az csúnya, ha valakinek tetkója meg piercingje van. De nekem például tetszik, én amúgy akarok is piercinget. Valakinek nem tetszik a vörös haj. Nekem például nem tetszenek a szeplők az arcomon, de valaki szerint meg pont az a szép. Szóval nem tudom, mindenki mástól szép. Sokan vannak, akik nem azok a tipikus szépségek, nem azok az „Instagram-lányok”, de mégis szépek. A lányok, akik ott voltak velem a versenyen, mindannyian máshogy néztek ki, de mindenki szép. Volt, akinek fekete volt a haja vagy tetkója volt, szőke haj, rövid haj, volt minden. Szóval mindenkiben volt valami szép.

Nagy Jácint
Nagy Jácint
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra