Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Egy hét alatt 3200 köbméter (!) hulladékot gyűjtött az utak mellől a Magyar Közút

650 tonnányi hulladékot szállítottak el hivatalos lerakóhelyre.

Alig 5 nap alatt mintegy 3200 köbméter szabálytalanul kidobott hulladékot szállítottak hivatalos hulladék lerakóhelyre, hulladékkezelő központba, amely közel 650 tonna szemét ártalmatlanítását jelenti. A mérnökségi brigádok teljes munkaidőben végezték az elszórt és jogellenesen elhelyezett hulladék eltakarítását, a munkából a közfoglalkoztatási programban résztvevők is kivették a részüket.

Ha már eddig elhozták, akkor miért nem lehetett hulladékgyűjtőbe vinni?
TM/Nyugat.hu

Csaknem 49 ezer munkaórát fordítottak a munkában résztvevők a feladat teljesítésére. A legtöbb hulladékot egyébként Pest, Fejér és Borsod-Abaúj-Zemplén megye országos útjai mellőli területéről gyűjtötték össze.

A munkások rengeteg vizelettel töltött palackot is összeszedtek az utak mellől
TM/Nyugat.hu

Általánosságban elmondható, hogy valamennyi szakaszon jellemző volt a közlekedők által, az utazásuk során elszórt hulladék jelenléte: PET palack, fém italos doboz, cigarettás doboz, autózás közben fogyasztható élelmiszerek csomagolása. A nagyforgalmú utaknál, autópályáknál és a határátkelőknél vívnak a leginkább szélmalomharcot a szakemberek ezzel a típusú hulladékkal.

Bandázóhely az M86-os autóút mellett, mérges felirattal - Nem vált be az ötlet
TM/Nyugat.hu

A pihenőhelyeken a társaság hulladékgyűjtő edényei mellé halmozva, útcsatlakozásoknál, földutak mentén, hóvédő erdősávok mögötti területeken volt a legtöbb illegálisan lerakott szemét. A hulladék összetétele ugyanakkor vegyes képet mutat: háztartási gépek, építési-bontási, lomtalanításból származó hulladékok, zöldhulladék, használt gumiabroncsok szerepelnek a toplistán, de sok esetben találtak a közutasok különböző veszélyes hulladékokat is és sajnos már megszokottnak mondható az állati tetemek jelenléte is.

A szemét szó nem csak az út szélére letett hulladékot jelöli, de használható az elhelyezőre is
TM/Nyugat.hu
Kamerákkal a szemetelők ellen

Információnk szerint a Magyar Közút kamerák telepítését tervezi a tipikus "szemetelős" helyekre, a megörökített szemetelők ellen pedig feljelentést tesznek. Ez azoknak rossz hír, akik eddig gondolkodás nélkül kidobták az ablakon a szemetüket, vagy a megállóhelyeken az árokba, út mellé tették le azt.

Számla névvel és címmel, jó kiindulái alap arra, hogy honnan érkezett a hulladék
TM/Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra