Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mégsem lesz ingyenes az MMIK parkolója?

A szombathelyi képviselők úgy emlékeznek, hogy megszavazták, a SZOVA nem tud róla, és nincs a határozatok között sem. Az biztos, hogy büntetnek a parkolóőrök.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még a májusi szombathelyi közgyűlésen Közbiztonságtól a lakóparkig és a kosárlabdáig 2014. May 29. 09:32 tárgyaltak a képviselők a fizetőparkolási rendszer átalakításáról. Akkor előzetesünkben Van ilyen is: ésszerűsítik a szombathelyi parkolási díjakat 2014. May 27. 17:26 két, sok zavart okozó területet, a Batthyány teret és Zrínyi utcát, valamint a Deák Ferenc utcát említettük meg. Mindkét helyen félreérthető volt, hogy melyik automatából is kell a jegyet megvenni.

Most is üres a parkoló és büntetnek az MMIK-nál

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A közgyűlésen aztán jöttek az ötletek. Az MSZP-SZTKE frakció azzal állt elő, vizsgálják meg, hogy van-e lehetőség a fizetőparkolás megszüntetésére, mert szerintük annak lejárt az ideje. Időkorlátos rendszert javasoltak helyette. Szóba került az MMIK belső parkolója, amit tavaly tettek fizetőssé, és azóta teljesen üres, mint erről már mi is meggyőződtünk Üres az MMIK parkoló, de rendezett 2013. November 16. 12:26 .

Batthyány téri parkoló
A Batthyány tér keleti része már a zöld zónában van
Mészáros Zsolt

Marton Zsolt alpolgármester (Fidesz) is az ötlet mellé állt azzal, hogy ezt a parkolót célszerű kivenni a rendszerből, mert kiderült, hogy nem jött be a fizetőssé tétel. Aztán jött a szavazás, és úgy láttuk, hogy a közgyűlés ezt megszavazta, sőt, a másnapi sajtótájékoztatókon Nem lesz fizetőparkoló az MMIK-nál 2014. May 30. 15:34 is szóba került a dolog.

MMIK parkoló
Az MMIK parkolója üres, ott az automata
Mészáros Zsolt

Eltelt bő egy hónap, és elmentünk megnézni, mi a helyzet az MMIK parkolójában. Meglepődtünk, most is üres, sőt, néhány autón rajta volt a piros tasak, ami a parkolási büntetés messziről látszó bizonyítéka. Gyorsan átmentünk a Batthyány térre, de ott már átállították a keleti rész automatáját, és a Zrínyi utcára érvényes, olcsóbb jegyet adja.

A képviselők úgy tudják, hogy megszavazták

Vagyis a Batthyány téren – és később kiderült, a Deák Ferenc utcában is – végrehajtották a közgyűlési döntést, az MMIK-nál viszont nem ezt láttuk. Telefon a városházára, ahol a sajtóirodán annyit mondtak, mindez a SZOVA parkolási részlegére tartozik. Felhívtuk hát Csonka György részlegvezetőt, aki azt mondta, ők nem tudnak az MMIK parkolót ingyenessé tevő közgyűlési határozatról. Hozzájuk nem érkezett ilyen határozat.

MMIK parkoló
Kérjük, fizessen!
Mészáros Zsolt

Gondoltunk egyet, és megkérdeztünk három képviselőt. Németh Kálmánt és Czeglédy Csabát (MSZP-SZTKE) valamint Horváth Zoltánt (LMP), hogy akkor mi is történt a májusi ülésen. Mindhárman állították, hogy szavaztak a parkoló ingyenessé tételéről és ezt a közgyűlés is elfogadta.

MMIK parkoló
Büntetnek is
Mészáros Zsolt

Felkerestük a hivatalos városi honlapot, és megnéztük a hatályos közgyűlési határozatokat. A májusi közgyűlés ezen napirendi pontjánál csak azt találtuk, hogy a közgyűlés meghatározta a SZOVÁ-t illető üzemeltetési díjat. Döntöttek arról, hogy a közgyűlés minden jogi lépést megtesz a Kőszegi utcai parkolólemez városi tulajdonba kerüléséért, és hogy szeptemberre megvizsgálják, milyen következményekkel járna, ah a piros övezetben bevezetnék az időkorlátos rendszert.

Nincs nevesítve

A parkolási rendszer részletezése a mellékletekben van, ott megtaláltuk, hogy a Batthyány tér keleti részét és a Deák Ferenc utcát átsorolták egy másik övezetbe. A fizetőparkolók között viszont most is ott van az MMIK belső parkolója.

MMIK parkoló
Nagyon büntetnek
Mészáros Zsolt

Írtunk há egy levelet a városháza sajtóirodájának, kérve a városvezetés álláspontját. Először egy telefont kaptunk, miszerint arról szólt a közgyűlési határozat, hogy az MMIK parkolójának ingyenessé tételét megvizsgálják. Megígérték, hogy elküldik a határozat pontos szövegét, de az fent van a neten is . Azért a cikk aljára, keretben bemásoltuk Önöknek.

És a következő kommentárt fűzték hozzá:

Az MMIK parkoló nincs nevesítve a határozatban, képviselői, tisztségviselői hozzászólásban hangzott el, hogy vizsgálja felül a szolgáltató az MMIK melletti terület módosítását. Így az várhatóan a szeptemberi közgyűlésre kerül be.

De felhívjuk az autósok figyelmét, hogy vigyázzanak, az MMIK parkolójában parkolási díjat kell fizetni!

233/2014. (V.29.) Kgy. sz. határozat

A Közgyűlés a fizetőparkolók működésének és igénybevételének rendjéről, valamint a fizetőparkolók üzemeltetésére vonatkozó szerződés módosításáról szóló előterjesztést megtárgyalta, és az alábbi döntést hozza:

1. A Közgyűlés Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata és a SZOVA Zrt. között megkötött fizetőparkolók üzemeltetésére vonatkozó üzemeltetési szerződésben foglalt üzemeltetési díjat az előterjesztésben rögzítettek figyelembevételével havi 20.787.500,- Ft + Áfa összegről visszamenőlegesen, 2014. január 1-től havi 22.892.000,- Ft + Áfa összegben határozza meg. A Közgyűlés felhatalmazza a polgármestert, hogy a fedezet biztosítását követően a fenti tartalommal az üzemeltetési szerződés módosítását aláírja.

2. A Közgyűlés úgy határoz, hogy a forrást a költségvetési rendelet soron következő módosítása során biztosítja.

3. A Közgyűlés felkéri a polgármestert, tegyen meg minden jogi lépést annak érdekében, hogy az önkormányzat a Kőszegi utcai parkoló lemez területét birtokba vehesse.

4. A Közgyűlés felkéri a polgármestert, hogy a SZOVA Zrt. bevonásával vizsgálja meg a piros övezetben az időkorlátos parkolás hogyan és milyen feltételekkel lehet bevezetni és a bevezetés milyen következményekkel jár.

Felelős:
Dr. Puskás Tivadar, polgármester
Marton Zsolt, alpolgármester
Molnár Miklós, alpolgármester
Dr. Gaál Róbert, jegyző
Dr. Popgyákunik Péter, a SZOVA Zrt. igazgatóság elnöke
Marton Zsolt, a SZOVA Zrt. felügyelő bizottság elnöke

(A végrehajtás előkészítéséért:
Szijártó Győző, a SZOVA Zrt. vezérigazgatója,
Lakézi Gábor, Városüzemeltetési Osztály vezetője,
Stéger Gábor, Közgazdasági és Adó Osztály vezetője)

Határidő:
1-2. pontokra: A költségvetési rendelet módosítását követő 15 napon belül.
3. pontra: folyamatos
4. pontra: szeptemberi Közgyűlés

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Közbiztonságtól a lakóparkig és a kosárlabdáig

A szombathelyi közgyűlés elbúcsúztatta Gyebrovszki Jánost, aztán tette a dolgát. Olvassa újra percről-perce tudósításunkat.

Üres az MMIK parkoló, de rendezett

Fél éve még teltház volt az MMIK parkolóban, amióta fizetős, szinte üres. Megtaláltuk az eltűnt autókat.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés