Módosult a menetrend, elindult a vonatpótlás a győri vonalon: óriási a káosz

Az utasok tapasztalatai szerint késnek a buszok, nem pontos a menetrend, több százan maradtak le a pótlóbuszokról.

Hosszú várakozás után hétfőn megkezdődött a Budapest-Hegyeshalom vasútvonal felújítása. Ennek részeként először a Biatorbágy és Szárliget közötti vonalat újítják meg. A vágányzár miatt több helyen rövidebb útvonalon közlekednek a vonatok, a pótlóbuszos átszállások miatt pedig hosszabb menetidővel kell számolni - mondta az InfoRádióban Váczi Viktor, a Mávinform sajtóügyeletese.

A Telexnek viszont egyik olvasójuk arról számolt be, hogy „késő buszok, nem pontos menetrend, több száz lemaradó ember a pótlóbuszokról, néma, nem szolgáló önkormányzatok. A maradék vonatok közlekedése is borzasztó ötlet alapján megy, a buszok késve járnak közveszélyesek. Őskáosz”.

A 444 tudósítása szerint több megállóban otthagyták az utasokat, vagy épp le akartak szállni egy járatról, de ott a sofőr nem állt meg. A lap szerint a tömeg hevesen szidta az utasirányítókat.

Amit érdemes tudni, hogy az InterCityk csak Tatabányáig közlekednek, Tatabánya és Budapest Kelenföld között gyorsjáratú pótlóbuszokkal lehet utazni. Az S10-es vonatok megosztva, csak a Déli pályaudvar és Budaörs, illetve a másik szakaszon Szárliget és Győr között közlekednek. Az S12-es vonatok is megosztva, egyrészt a Déli pályaudvar és Budaörs, valamint Tatabánya és Oroszlány között járnak - részletezte Váczi Viktor a rádiónak nyilatkozva.

A nemzetközi járatokon továbbra is átszállás nélkül, teljes útvonalon lehet közlekedni a főváros és Hegyeshalom között, ugyanakkor a Tatabánya és Kelenföld közötti szakaszon nem állnak meg. A lezárások miatt pedig itt is 15-20 perccel hosszabb menetidővel kell számolni.

A szóvivő azt is hozzátette, hogy a pályakarbantartással érintett szakaszon napközben óránként mindkét irányba csak egy-egy személyszállító vonat haladhat át, ezért a nemzetközi, valamint a reggeli csúcsidőben egyes belföldi vonatoknak biztosítják az átszállásmentes utazást. Ez azt jelenti, hogy a RailJetek, az Eurocity az EuroNight, és a nemzetközi gyorsvonatok a teljes útvonalukon közlekednek, tehát a magyarországi szakaszon sem kell azokról pótlóbuszra átszállni.

A három hónaposra tervezett vágányzár első üteme október 26-áig tart majd. A részletes menetrendi változásokról a MÁV honlapján egy külön aloldalt hoztak létre, emellett a MÁV applikációjában és az Elvira menetrend-keresőben is tájékozódhatnak az utasok a részletekről.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet