Molnár Gyula: Nincs olyan, hogy Botka-vízum vagy Fekete Zsolt-kvóta

Az MSZP elnöke Szombathelyen felszólította Orbán Viktort, hogy kérjen bocsánatot a baloldali városvezetőktől a hazugságaiért.

Ötletes plakátokat állítottak fel éppen a Fő téren, amikor megérkeztünk Molnár Gyula, az MSZP elnöke és Nemény András, a párt alelnöke, szombathelyi városi képviselő sajtótájékoztatójára. Kicsit gyanús volt a dolog, később meg is tudtuk, hogy ezeket a plakátokat csak erre a rövid időre állítják fel itt, aztán viszik is tovább.

Ez nem igazi népszavazás

A pártelnök ugyanis járja a nagyobb városokat, hogy bemutassa az MSZP állásfoglalását az október 2-i kvótanépszavazásról. A plakátokat azért viszi magával, mert mint mondta, nincs pénzük óriásplakát-helyeket bérelni. Ha lenne, akkor ezeket láthatnánk mindenhol.

MSZP sajtótájékoztató Molnár Gyulával
Vágvölgyi Bálint

De előtte még Nemény András elmondta, l hogy ez a népszavazás a kormány népszavazása. Hiszen normál esetben a nép kezdeményezhetné, 200 ezer aláírás kellene hozzá. Most viszont a kormány írta ki a referendumot, a kormány tájékoztat, kampányol és előkészít. Ráadásul közpénzből teszik mindezt, egyúttal a 2018-as választásokat is elő akarják készíteni vele.

MSZP sajtótájékoztató Molnár Gyulával
Vágvölgyi Bálint

Nemény szerint a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) valójában a Fidesz választási bizottsága, elnöküknek ráadásul több közfunkciója is van, nem kevés pénzért. Az alelnök elmesélte, több kifogással is élt az NVN-nél a népszavazással kapcsolatban, de a bizottság mindent rendben talált.

Ezen is Rogán Antal szomszédja gazdagszik

Azt is, hogy a kormány a hivatalos kampányidőszak előtt elkezdte a kampányát az óriásplakátokkal, azt is, hogy ezek a

tájékoztató anyagok

később hivatalosan is kampányeszközükké váltak, és korlátlanul öntötték beléjük a közpénzt. És azt is, hogy az ellenzéknek nincsenek forrásai a kampányra, vagyis a NVB kimondta, hogy teljesen rendben van az aránytalan kampánylehetőség.

MSZP sajtótájékoztató Molnár Gyulával
Vágvölgyi Bálint

Nemény felsorolta, hogy a kampányidőszak előtti kampányra hárommilliárdot költött a kormány, azóta újabb 800 milliót, maga a népszavazás pedig ötmilliárdba kerül majd. És ezeknek a pénzek a nagy része Rogán Antal szomszédjához, Csetényi Csabához kerül, ő adhatja bérbe ugyanis a villamos berendezések reklámfelületeit.

MSZP sajtótájékoztató Molnár Gyulával
Vágvölgyi Bálint

Szombathelyen most Szent Mártom emlékév van, volt itt sörfesztivál, borfesztivál, fogathajtás, hőlégballon-verseny, de hiába hívták Ferenc pápát, ő nem jött el. Ugyanis egyáltalán nem ért egyet a gyűlölet és a megfélemlítés politikájával.

Segítés helyett gyűlölet városa

Hozzátette, eddig 18 ezer ember jöhetett be az országba, ha volt elég pénze, most 1300 legális menedékkérő miatt költ el a kormány kilencmilliárd forintot. Tart attól, hogy a Segítés városa a gyűlölet és a kirekesztés városa lesz a kormány és a helyi Fidesz politikája miatt.

MSZP sajtótájékoztató Molnár Gyulával
Vágvölgyi Bálint

Molnár Gyula azzal kezdte, hogy Ez a nyilak és rakéták versenye, az ellenzéknek sokkal kevesebb a lehetősége a kampányban, mint a kormánynak. Ezért mutatják be minden megyeszékhelyen a plakátokat, és mondják el az MSZP egyértelmű állásfoglalását. Vagyis azt, hogy az emberek maradjanak otthon, a nem leadott szavazatokat nem lehet meghamisítani.

MSZP sajtótájékoztató Molnár Gyulával
Vágvölgyi Bálint

Hozzátette, a népszavazásnak nincs jogi következménye, és felszólítják a kormányt, hozza nyilvánosságra, milyen törvényeket, törvénymódosításokat akarnak a népszavazás után a parlament elé vinni.

Orbán kérjen bocsánatot a baloldali városvezetőktől

Orbán Viktor hétfői, a parlamentben napirend előtt tett felszólalására kijelentette, ilyen durva ferdítés, félelemkeltés még nem történt. A miniszterelnök pontosan tudja, hogy nincs lehetőség arra, hogy a baloldali vezetésű városok menekülteket fogadjanak be, de ilyen terv, gondolat sincs. Nincs olyan, hogy Botka-vízum vagy Fekete Zsolt-kvóta - mondta. (Botka László Szeged, Fekete Zsolt Salgótarján baloldali polgármestere.)

MSZP sajtótájékoztató Molnár Gyulával
Vágvölgyi Bálint

Molnár szerint Orbán Viktor hangulatot és félelmet kelt, ezért felszólítja, hogy kérjen bocsánatot a baloldali városvezetőktől. A jobboldali választópolgároktól pedig azt kéri, vegyék észre, mennyire kínos ez a politika.

MSZP sajtótájékoztató Molnár Gyulával
Vágvölgyi Bálint

Egy kérdésre válaszolva a pártelnök reagált a helyi MSZP-sek múlt heti sajtótájékoztatójára A szombathelyi MSZP szerint nincs jó válasz a kvótanépszavazáson 2016. September 06. 13:55 , ahol azt mondták, elfogadható az is, ha valaki elmegy szavazni, de érvénytelen voksot ad le. Molnár Gyula kifejtette, az érvénytelen szavazat ugyanazt jelenti, mint ha valaki nem vesz részt a népszavazáson, és valóban elfogadják, ha valaki, mondjuk egy közalkalmazott a megtorlástól való félelmében nem mer távol maradni. Ez is egy lehetőség, egy opció - mondta az MSZP elnöke.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet