Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Békés tüntetésen tiltakozott a szombathelyi Momentum a CEU elüldözése ellen

Tucatnyian vettek részt a szombathelyi egyetem előtti demonstráción.

A múltunkat átírják, a jövőnket elveszik.

Ezzel a címmel tartott békés, gyertyagyújtásos demonstrációt a Momentum szombathelyi csoportja a CEU elüldözése Bécsben indulnak el a CEU amerikai diplomát adó képzései 2019-ben 2018. December 03. 13:54 miatt az ELTE SEK Károlyi Gáspár téri bejárata előtt.

Momentum CEU
További képekért kattintson!
Nagy Jácint

A korábban kiadott közleményük szerint ez az ügy nem csak a CEU-ról szól, hanem a magyar oktatásról, Magyarország jövőjéről. A tüntetés szónokai is hangsúlyozták, a kormány azt üzeni, hogy aki nem áll be a sorba, annak mennie kell, és nem csak az oktatás, hanem a gondolat szabadságát is elveszik. A kormány a mai lépésével elárulta Magyarországot, elárulta a magyar embereket – tették hozzá.

Momentum CEU
További képekért kattintson!
Nagy Jácint

Felidézték, hogy az utolsó olyan eset, amikor Európában egyetemet űztek el, 1943 novemberében történt, amikor a náci megszállás hatóságai Norvégiában az oslói egyetemet zárták be. 75 évet kellett várni, hogy most, 2018-ban, itt Magyarországon egy jövőellenes rezsim háborút indított a tudás szabadsága ellen – írták.

Momentum CEU
További képekért kattintson!
Nagy Jácint

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra