Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Momentum úgy tudja, Rogánékhoz kerülhet a teljes magyar útdíjbeszedés

Lassan minden napra jut valami hasonló.

A Momentumhoz eljutott információk alapján nem csak a teljes magyar gyorsforgalmi úthálózat karbantartását, hanem idén októbertől a teljes magyar útdíjbeszedést is privatizálni akarja az Orbán-kormány - olvasható a párt pénteken kiadott sajtóközleményében.

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje és Tompos Márton, a Momentum szóvivője közös sajtótájékoztatójukon ismertették a Momentumhoz eljutott információkat.

Hasonlóan az egyetemekhez vagy a MOL- és Richter-részvényekhez, a magyar kormány a 2022-es választás előtt az útdíjbeszedést és az úthálózat karbantartását is privatizálni készül - mondta Fekete-Győr

Nem kis pénzről van szó
Tánczos Mihály

Tompos Márton szóvivő hozzátette: több mint 2000 kilométernyi úthálózat karbantartását szervezik ki. A hozzánk eljutott információk alapján már előre tudják, ki fogja nyerni az erről szóló pályázatot. Az értesüléseink szerint három kiszemelt van: a Duna Aszfalt, a Colas és a Strabag, győztesnek pedig az elsőt, Szíjj László cégét szemelték ki.

Ráadásul az ennek fedezetéül szolgáló útdíj beszedését is magánkézbe adnák októbertől: a párt információi szerint egy magyar multi és egy Rogán-közeli cég konzorciuma végezné a tevékenységet. Információink szerint ennek a két cégnek a konzorciuma megemelt, 10-12%-os jutalékért fogja elvégezni a munkát, valódi verseny nélkül.

Így pedig több tucatnyi, jelenleg az állami útdíjfizetési rendszerbe beszállító magyar kisvállalkozást is tönkretesznek, hogy haveri cégeket részesítsenek előnyben - hangzott el.

Fekete-Győr András felszólította Frédéric Gardést, a Colas francia anyavállalatának elnök vezérigazgatóját, valamint Thomas Birtelt, a Strabag anyavállalatának vezérigazgatóját, hogy ne vegyenek részt az ország kifosztásában, ne adjanak be pályázatot, az ugyanis csak az előre leosztott végeredmény legitimálására szolgálna.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra