Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mosolyka és párja elhatározták: szülők lesznek

A mozgássérült lány úgy érzi, felkészült az anyaságra.

Mosolykáért, azaz Hozleiter Fanniért évről- évre, hónapról-hónapra aggódik Magyarország.

Aki nem ismerné a lány történetét: Fanni alig volt másfél éves, amikor izomsorvadást diagnosztizáltak nála, ami a modern, orvostudomány szerint egy elkerülhetetlen, korai halált vetített előre számára. Szülei sokféle kezeléssel megpróbálkoztak, még külföldön is, de ötévesen így is kerekesszékbe került. 12 évesen, elvesztette édesanyját. 15 esztendősen pedig egy véletlenül kezébe került zárójelentésből tudta meg, hogy az orvosai szerint már túljutott élete felén, és légzőszerveinek gyengülésébe fog belehalni.

Ő nem adta fel. A most harminc éves, csupa szív lány blogot ír, járja az országot, motiválja a hasonló sorsú társait, sőt filmet is készített életéről.

Folyamatosan erősíti, fejleszti magát, már több percen át képes önállóan állni. Sajnos időnként a légzés nehezére esik, előfordul hogy emiatt kórházban kell töltenie néhány napot, de mindig talpra áll. Sokan orvosi csodának tartják.

A szerelem is megtalálta pár évvel ezelőtt. Férjével, Sankóval teljes összhangban élik életüket olyannyira, hogy Instagram oldalán megosztotta követőivel, hogy - mivel Fanni testileg képtelen kihordani a magzatot - örökbe szeretnének fogadni egy babát.

Ezekkel a szavakkal osztotta meg elhatározásukat:

Hét évvel ezelőtt egy Pestszentlőrinci turkálóban megakadt a szemem egy rugdalózón. Szingli voltam akkor már jó ideje és közelében sem jártam még az anyaságnak, de nem tudtam ott hagyni. Megvettem. Magamhoz öleltem és elképzeltem benne a babaillatú, puha kis élettel teli gyermek testet. Igazi kincse lett a ruhadarab a fiókomnak.

Időről-időre nézegettem, ábrándoztam vele és a párnám alá tettem. Az irodai robotmunkából elkerültem egy családsegítő központba, ahol csodákat élhettem át gyerekekkel, szülőkkel a kialakult Havanna utcai közösséggel. Ekkor már a “háttérben” az életemről blogoltam, előadásokat tartottam és megírtam a Te döntesz című bestseller könyvet. Mosolykaként ismert meg az ország. A lány, aki a kerekesszékből is mosolyog a világra és célja, hogy szilveszter éjszakáján táncoljon az asztal tetején.

Mára egy fantasztikus társ felesége és 30 éves is lettem. A lányból, nővé váltam. Sankóval Siófokon lett egy közös otthonunk, de már nem tudom, hogy merre jár az a bizonyos rugdalózó. Még anya sem vagyok, de nagyon szeretnék az lenni. Nemrég reggeli közben Sankó a mozgó pocakomra tette a kezét. Tuti focista lesz! Mondta.

Nagyon rugdalózott a keze alatt a “Pocaklakó”. Ezt játszottuk. Már sokadszorra ábrándoztunk a gondolattal, hogy a közös gyermekünket hordom a szívem alatt. Jelenleg ez még egészségügyi okok miatt csak álom, de jó ezt elképzelni és mindig meghat, ahogy megsimogatja a hasamat ilyenkor. Szeretnénk nagy család lenni. Szeretnék két kisgyermeket. Hosszú dilemmák sorozata volt, de meghoztuk a döntést, hogy az örökbefogadás és a béranyaság útján indulunk el szülői utunkon.

Reméljük, hamar sikerül nekik! Egy ország szorít értük.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra