Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

„Most meglakolsz, megdöglesz” – Meg akarta ölni szombathelyi barátnőjét

13 év börtönt kapott, emellett Vas megyéből 5 évre kitiltották.

Előre kitervelt emberölés kísérlete mellett többek között hamis vád, hamis tanúzásra felhívás, zaklatás és erőszakos cselekménnyel való fenyegetés miatt 13 év fegyházra, 5 év Vas megye területéről való kitiltásra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte az a férfinek, akinek ügyét most tárgyalta a Szombathelyi Törvényszék.

A törvényszék által kiadott közlemény szerint a nő szakított a nem Vas megyei férfival, aki ebbe nem tudott belenyugodni, ezért rendszeresen hívogatta, üzeneteket küldött neki.

A vádlott több üzenetében a sértettet megöléssel fenyegette meg.

2017 decemberében a férfi lakóhelyéről Szombathelyre utazott - bírósági távoltartási végzés ellenére - azért, hogy bosszút álljon.

Magával vitt egy konyhakést és egy tőrkést, ekkor az éjszakát a városban sétálgatva töltötte.

Másnap reggel a sértett háza előtt elrejtőzött, magához vett egy fahusángot, majd a járdán elhaladó sértettet azzal többször fejbe vágta és közben azt mondogatta, hogy „most meglakolsz, megdöglesz, halj meg” .

A földre került áldozatot további 3-4 alkalommal megütötte, majd eldobta a fahusángot, ráült a sértett felsőtestére, elővette a 14,5 centiméter pengehosszúságú konyhakést és többször megszúrta a sértett arcát, nyakának bal oldalát.

A nő erősen védekezett, ennek köszönhetően kiszabadult és elfutott segítséget kérni.

A vádlott elmenekült a helyszínről, de aznap elfogták a rendőrök a Szombathely felé vezető vasúti sínek mentén.

A vádlott letartóztatása alatt a szombathelyi börtönből levelet írt testvérének, amelyben arra kérte, hogy az általa írt és a levélhez mellékelt vallomást másolja le és a bíróság előtti, tanúként kihallgatásakor mondja azt, hogy írásban kíván vallomást tenni, és ezt a vallomást adja át a bírónak.

A férfi az általa írt vallomásban saját felelősségét kívánta menteni, illetve az volt a célja, hogy kevesebb büntetést kapjon. A vádlott testvére a valótlan vallomást nem tette meg, a leveleket a hatóság később lefoglalta nála, amelyekről az írásszakértő megállapította, hogy azokat a vádlott írta.

Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője részben felmentésért, eltérő minősítés megállapításáért, illetve enyhítésért jelentett be fellebbezést. A törvényszék fenntartotta a vádlott letartóztatását, a vádlott és védője e döntéssel szemben szintén fellebbezést terjesztett elő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra