Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Motoros kishajója is van a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságnak

Vas megyében szolgál.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerállományába tartozik az a motoros kishajó, ami országosan riasztható szer és nagy segítségére van a tűzoltóknak a vízből mentések alkalmával. A 4,3 m hosszúságú, nyolc személy szállítására alkalmas kishajót 22,5 kW teljesítményű benzin üzemű Honda hajómotor mozgatja. A hajó országosan riasztható szer, azonban elsődlegesen a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területén, illetve Vas megyében lát el szolgálatot. A hajót az állományból megfelelő végzettséggel rendelkező tűzoltók kezelik.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A technika feladata elsődlegesen a vízi balesetek alkalmával az életmentés elvégzése. Jó szolgálatot tesz a hajó a Rába folyó árvizeinek kártételei során is, az árterületről történő személyek kimentése esetén. A kötelező szolgálati feladatokon túl, azonban volt már központi szerepe gyermeknapokon, illetve nyár ifjúsági táboroknál is. A Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói minden héten egy alkalommal gyakorolnak a nem mindennapi szerrel, annak érdekében, hogy éles bevetés esetén a legjobb tudásuk szerint, megfelelő hatékonysággal tudjanak beavatkozni. - írja a katasztrofavedelem.hu honlap.

Száguldás, Poresche, szerelem
katasztrofavedelem.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés