Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kidobták az ellenzéki képviselőket a tévészékházból, pedig joguk van ott lenni

Pedig joguk van ott lenni és információkat kérni.

Nemrég írtuk Leteperték és erőszakkal kidobták az ellenzéki képviselőket a tévészékházból 2018. December 17. 09:16 , hogy a tegnap esti tüntetés után több ellenzéki képviselő bejutott az MTVA székházába, ahol kettejüket, Hadházy Ákost és Széll Bernadettet leteperték, és kivitték az épületből.

Jelenleg is több képviselő van a székházban, a történteket élőben közvetítik Élő: Bana Tibor és Ujhelyi István együtt éjszakázott az MTVA székházában - még kitartanak, teljes ellenzéki összefogás van 2018. December 17. 09:46 a Facebookon.

Közben megnéztük a jogszabályt, hogy milyen lehetőségei és jogai vannak az országgyűlési képviselőknek. A parlament.hu oldalon talált leírás szerint:

 • (A törvény) arra kötelezi az állami szerveket, hogy támogassák a képviselőket megbízatásuk ellátásában, adják meg részükre a szükséges felvilágosítást, másrészt a képviselők jogaként fogalmazza meg a valamennyi közintézménybe való bejutást, illetve a dokumentumokhoz, kiadványokhoz való hozzáférést. (Ogytv. 98. § (4) bekezdés)
 • A képviselői igazolvány valamennyi közigazgatási szervhez, valamint a közintézetekhez és közintézményekhez belépésre jogosít.
 • Az állami szervek kötelesek a képviselőket megbízatásuk ellátásában támogatni, és részükre a munkájukhoz szükséges felvilágosítást megadni. (Ogytv. 98. § (1) bekezdés)
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra