Működik a szombathelyi térfigyelő-rendszer: illegális szemetelőket és biciklikerék-tolvajokat kaptak el

Eseménydús napokat tudhat maga mögött a közterület-felügyelet.

Az elmúlt napokban is eseménydús szolgálatokat tudhat maga mögött a közterület-felügyelet és ebben nagy segítséget nyújtott a közbiztonsági célú térfigyelő kamerarendszer is - hívta fel a figyelmet Facebook-posztjában a szombathelyi Polgármesteri Hivatal.

Egyrészt a felügyelet térfigyelő szolgálata a hétvégén észlelte, hogy a Jégpince-Mezei út kereszteződésében található kommunális hulladék elhelyezésére szolgáló konténerhez több személy érkezett. A személyek mit sem törődve a szabályokkal kisebb mennyiségű gépjármű gumiköpenyt helyeztek a konténerbe. Ezen a helyszínen egyébként jól látható módon figyelemfelhívó táblák is kihelyezésre kerültek, amely tájékoztatja az ide érkező lakosságot, hogy a tárolóban kizárólag kommunális hulladék helyezhető el. A cselekmény észlelése során a közterület-felügyelet értesítette a Szombathelyi Rendőrkapitányságot a további szükséges intézkedések megtétele végett. A történteket a térfigyelők rögzítették. A cselekmény elkövetését a rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálják.

Másrészt szintén a hétvégén történt, hogy rendőrségi megkeresésre a kamerarendszer és a térfigyelő szolgálat által sikerült beazonosítani azokat a személyeket, akik egy szombathelyi orvosi rendelő előtt található tárolóból több kerékpár kerekét tulajdonították el. A személyeket a rendőrség elfogta.

Ágoston Sándor irodavezető elmondta, hogy térfigyelő szolgálatuk napi 24 órán keresztül figyeli a város történéseit, amely jelenleg több mint 80 darab kamerából áll. "Mindent nem látunk, de törekszünk rá" - tette hozzá a bejegyzés szerint.

Szombathely MJV / Facebook
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely