Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tesztelési kapacitás folyamatosan nő

A tesztelésnek nincs kapacitáshatára, már az Országos Vérellátó Szolgálat is beszállt - derült ki az operatív törzs szerdai tájékoztatóján. Az országos tisztifőorvos elmondta, jelenleg 104 ezer, influenza elleni védőoltás áll rendelkezésre.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Müller Cecília az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján elmondta, a fertőzöttszám-emelkedéssel párhuzamosan emelkedik a kórházban ápoltak száma is. "A védekezés tervszerűen zajlik, az egészségügy felkészült, több lépcsőben áll rendelkezésre" - húzta alá. Továbbra is az a vezérlő elv, hogy a betegeket oda szállítják, ahol a szükséges ellátás a legmagasabb színvonalon érhető el" - tette hozzá.

A második vonalban lévő intézmények némelyike is már belépett az ellátásba, ezek az egyetemi klinikák, de már budapesti egyéb intézményeket is bevontak a koronavírusos betegek gyógyításába. A tesztelési kapacitás "folyamatosan nő" Müller Cecília szerint, örömmel tájékoztatott arról, hogy az Országos Vérellátó Szolgálat is belépett a laboratóriumi vizsgálatokat végzők közé.

"Semmilyen kapacitási határ nincsen, akinek szüksége van rá, mindenkinél elvégezzük a vizsgálatokat, természetesen térítésmentesen, járványügyi érdekből" - emelte ki. Ismét szólt az influenzaoltások beadatása mellett is, de azt is kérte, mindenki legyen türelmes; aki igényelte, meg fogja kapni. Az itthon gyártott oltást kapják a felnőttek és a nagyobb gyermekek, az importoltás jár a 3 éven aluli gyermekeknek - tisztázta.

"Jelenleg 104 ezer vakcina áll rendelkezésre" - számszerűsítette a készletet, a szám nem alacsony, mégpedig azért nem, mert január vége, február eleje az influenza "főszezonja". Az oltás pedig idén térítésmentes - zárta gondolatait.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés