Munkatársunk fotóját is kiállították a budapesti Duna-korzón

50 ezer beérkezett felvételből kétszáz látható a most nyílt a szabadtéri kiállításon. Mészáros D. Zsolt képe is közöttük van.

A pesti Duna-korzón nyílt kiállítás a Magyarország 365 fotópályázat első két évének legjobb képeiből.

A Magyarország 365 az elmúlt három esztendőben az ország legnagyobb fotópályázatává nőtte ki magát, a kiállítás pedig kétszáz válogatott felvételt mutat be az első két év terméséből, mintegy 50 ezer fotóból.

Büszkén jelentjük, hogy a korzón,

a kiállított felvételek között ott van munkatársunk, Mészáros D. Zsolt "30 éve break" című fotója, amit Szombathelyen a Domus Áruháznál készített egy sorozat A szombathelyi Domus break-táncosai, akik nemcsak a múltat őrzik 2020. May 26. 19:19 részeként.

30 éve break
Mészáros D. Zsolt

"A kiállított képek sokféle árnyalatát mutatják be Magyarországnak, de az üzenetük közös: egy olyan országban élünk, amelyre büszkék lehetünk. Egy olyan országban, amely a mindennapi nehézségek ellenére bizakodással tekinthet a jövőbe. Egy olyan helyen, ahol ilyen tájak és ilyen sokszínű élővilág, ilyen közösségek és ilyen időtálló építészet van, semmi ok a kishitűségre" - mondta a megnyitón Dömötör Csaba államtitkár.

A szabadtéri tárlat képeit este is meg lehet tekinteni, hiszen a fotók nagy részét hátulról megvilágított fóliára nyomtatták.

A kiállítás a Duna-korzón január 9-ig látható. Aki arra jár, nézze meg!
MTI/Mónus Márton

A következő időszakban a pályázat képeit a lehető legtöbb helyen és a legtöbb lehetséges módon igyekeznek bemutatni, akár kiállításokon, akár online formában.

A Magyarország 365 fotópályázat első két évéből rendezett szabadtéri kiállítás 2022. január 9-ig tekinthető meg a Duna-korzó Vigadó tér és a Március 15. tér közötti szakaszán, a harmadik kiírás legjobb munkái pedig december 22-ig az Eiffel Műhelyházban láthatók.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

A szombathelyi Domus break-táncosai, akik nemcsak a múltat őrzik

„Mindegy ki vagy, hány éves, és hogy honnan jöttél.”

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra