Eddig: 1 785 363 / 3 000 000 Ft, 89 támogató. Még5nap.
Légy része az igazságnak!

Musk miatt betilthatják az X-et az EU-ban

A techmilliárdost figyelmeztették, platformjának, a Twitterből átalakított X-nek is meg kell felelnie az orosz forrású álhíreket korlátozó EU-s rendelkezéseknek.

Figyelmeztetést adott ki Elon Musk és az egykori Twitter, az X részére az Európai Bizottság. Jelezték számára, közösségi médiaplatformjának is be kell tartani a rendelkezéseket, amelyek az Európai Unióban az Ukrajna ellen indított orosz háború után korlátozták az orosz állami forrásból származó álhírek terjedését.

Kiderült ugyanis, hogy az összes közösségimédia-platform közül éppen az X-en terjed a leggyorsabban a dezinformáció, az ellen pedig az üzemeltetők semmit sem tesznek - írja a 168ora.hu .

A Microsoft, a Facebookot üzemeltető Meta, a Google tulajdonosa, az Alphabet és a TikTok üzemeltetői már vállalták az EU kérését, de Musk még nem reagált azokra semmilyen formában.

A tervezet, új EU-szabályozás szerint azonban mindez már az X-en is kötelező lesz. Ha az álhíreket terjesztő fiókokat nem tiltják le tömegesen, az EU azzal fenyegetett, hogy a teljes közösségi platformot betiltja területén.

Az X eddig 6 millió, álhíreket terjesztő fiókot tiltott le, de ez még nem elég, és messze elmarad a többi techcég vállalásaitól. A Guardian szerint Brüsszel különösen a hamarosan esedékes szlovák és lengyel választások előtt aggódik a befolyásolási kísérletek miatt, amelyekre szerintük Moszkva az X-et is felhasználhatja.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek