Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szombaton ismét a múzeumokban éjszakázhatunk

Szombathelyen nyolc helyszínen 70 programmal várják a látogatókat.

Alig pár hete oldották fel a járványügyi óvintézkedések egy részét, amikor elkezdődhetett a nyári programok szervezése. Ennek következtében sok programot nem, vagy csökkentett tartalommal tartanak meg, de a Múzeumok Éjszakája stabil pontnak látszik.

Sajtótájékoztató az idei programról: Kenesei István, Melega Miklós, Horváth Soma, Csapláros Andrea és Kiss Barna.
Savaria Múzeum

Nem fukarkodnak az idei szombathelyi programokkal sem, egyetlen kikötés van, amire oda kell figyelni: a programokra csak védettségi igazolvánnyal lehet bemenni. A szervezők igyekeztek minimálisra venni a kellemetlenségeket, egy helyszínen kell csak igazolni védettségünket, ott kapunk egy karszalagot, a többi helyszínen már ez is elég a bejutáshoz – hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján.

Ki lehet „próbálni” a régi kínzóeszközöket is.
Nagy Zoli

A Múzeumok Éjszakáját mindig a szentivánéjhez legközelebbi szombaton rendezik meg, így az idén június 26-án, azaz most szombaton lesz.

Szombathelyen nyolc helyszín lesz az idén, ebből hat múzeumi, de a Levéltár és a Savaria Szimfonikus Zenekar is csatlakozik hozzájuk. (A járvány miatt a Szombathelyi Törvényszék és a MÁV-GySEV idén nem tud részt venni a programokban.)

Sok ügyes dolgot lehet csinálni.
Nagy Zoli

Az idei helyszínek: Savaria Múzeum, Smidt Múzeum, Szombathelyi Képtár, Képtár-Iseum udvar, Iseum, Vas Megyei Levéltár, Új Írókéz Galéria, Bartók Terem (Szimfonikus Zenekar).

Új helyszín lesz a Schrammel-gyűjtemény, amit ezen a napon, június 26-án, 17 órakor nyitnak meg.

Ilyen régi képeket is lehet majd látni.
Nagy Zoli

A Múzeumok Éjszakáját idén a Vas megyei Vadászkamara támogatja, és több helyszínen is a vadászaton lesz a fő hangsúly.

Néhány érdekesség a programok közül

 • A Savaria Múzeumban agár- és vizslabemutató is lesz 18:30-kor, kutyabarátok figyelem!
 • 22:00-kor Ujvári Tímea és Holdosi Attila nyáresti koncertje a Múzeumparkban
 • A Smidt Múzeumban 18 órakor a Garabonciás Együttes ad gyerekkoncertet
 • 20:30-kor ugyanitt Vadon nőtt étterem – Színes és élvezetes utazás az ennivaló természetbe
 • 18-tól 21 óráig Színezzük át!, a Képtár alatti betonfal közös festése
 • 18-tól 23 óráig a Levéltárban A börtöncellák sötétje. Az egykori vármegyei börtön – a Levéltár régi épülete – pin­cé­jé­nek egyéni megtekintése, kín­zó­esz­kö­zök „kipróbálása”
 • A részletes programot itt lehet megnézni.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Kultúra

  Tovább az oldalra