Na, miért nem játszhat a Hali az új stadionban? Óvni kell a gyepet!

Úgy tudjuk, az időjárási körülmények nem alkalmasak arra, hogy meccset játsszanak a füvön.

Cikkünk még kedden este, a havazás előtt íródott. A hó újra átírhatja az edzőmeccs tervét.

Most már nagyon hosszúnak tűnik a foci-rajongóknak a téli szünet. Lassan azért vannak események, hiszen a téli erősítések, igazolások után beindul az edzőmeccs-szezon. A Szombathelyi Haladásért pedig egy ideje csak a távolból izgulhattak a szurkolók, hiszen legutóbb január közepén játszott Szombathelyen a csapat, az Illés Akadémia műfüvén, és bár idén nem igazán volt kemény a tél, azért mégis elrepültek melegebb éghajlatra és a török Riviérán is lejátszottak néhány felkészülési meccset.

A Hali egyébként 100 százalékra hozta a török kiruccanást, háromból három meccset nyert meg a csapat.

Nem csoda hát, ha a drukkerek ezer idegszállal feszültek rá, a hétvégi edzőmeccsre, amit a Haladás klubvezetői a Lendvával szerveztek le. És mert a fociban nem mellékes a pálya borítása, így mindenképpen füvön akartak játszani a szombathelyiek. Eredetileg pedig úgy volt, hogy a csapatok a Haladás Sportkomplexumban mérkőznek meg.

De nem így lett. A szombathelyi együttes hivatalos weblapja pedig csupán annyit közölt, hogy

Zárva lesz a jegypénztár szombaton a Rohonci úton
Mészáros Zsolt

Noha eredetileg szombaton Szombathelyen, a Haladás-stadionban szerette volna rendezni klubunk a szlovén másodosztályú NK Nafta Lendava elleni edzőmérkőzést, erre nem nyílt lehetőségünk.

A szurkolók persze joggal zúdultak fel, hiszen a tavalyi huzavona után végre úgy nézett ki, hogy a Haladás rendszeresen használhatja az ajándékba kapott 15,2 milliárd forint közpénzből felépült Haladás Sportkomplexumot. De akkor most mi van?

Megint nincs megállapodás az üzemeltetővel? Ismét kezdődik megint minden előröl? Megint utazni kell a hazai meccsekre is?

Hát a helyzet egyelőre nem ennyire drámai. Ennél sokkal drámaibb.

Úgy tudjuk ugyanis, hogy a labdarúgó stadionnak is épült komplexumban óvni kell a gyepet. Ez pedig azt jelenti, hogy a jelenlegi időjárási körülmények között a focistadionban éppen focizni nem lehet.

Még szerencse, hogy a Lendva és a ZTE FC részben azonos tulajdonosi körbe tartozik, így kerülhetett szóba az, hogy a meccset a ZTE aréna mögötti, és most kapaszkodjon meg mindenki, füves pályán fogja lejátszani a Haladás.

Jah, egyébként úgy tudjuk, hogy a ZTE és a Lendva tulajdonosi körébe tartozik az a vállalkozó is, aki a szombathelyi stadion gyepének gondozására szerződött.

Amennyiben egyébként a szombati edzőmeccs Szombathelyen lett volna, úgy a nézők ingyen mehettek volna be a Haladás Sportkomplexumba.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport