Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy Britannia életveszélyes

A legmagasabb fokú riasztást adták ki.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Alig vonult el a hatalmas pusztítást okozó, Magyarországon is extrém szeleket generáló Ciara, Nagy-Britanniára újabb hatalmas vihar, a Dennis csapott le, és folytatja a rombolást a szombatinál is nagyobb erővel. Az eddigi hírek szerint két ember halt meg, az ország területén több száz helyen adtak ki figyelmeztetést árvizek miatt, 30 ezren maradtak áram nélkül. A szél vasárnap csaknem 150 km/órás lökésekkel folytatja a tombolást, és újabb jelentős mennyiségű, 24 órán belül lehulló csaknem 15 centiméternyi esőre van kilátás.

A Dennis rosszabb, mint a Ciara
upnews
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Utóbbi már csak azért is könnyen indíthat komoly villámáradásokat, mert a talaj még a Ciara miatt telve van nedvességgel. A brit meteorológiai szolgálat „életveszélyre” hivatkozva – 2015 óta most először – a legmagasabb fokú, vörös riasztást adta ki Dél-Walesben. - írja a 24.hu - A leginkább veszélyeztetett területeken élőket evakuálják, sokakat vasárnap hajnalban telefonhívás ébresztett, hogy húzódjanak biztonságba. Az áradások miatt több utat és vasútvonalat is lezártak, a vihar okán több száz repülőjáratot töröltek. A Dennis jelenleg Wales térségét sújtja a legkomolyabban, miközben Észak-Írország és Skócia felé halad.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés