Nagy Ervin verset mond, az R-GO és az Irigy Hónaljmirigy pedig zenél majd Szombathelyen

Bejelentették az Agora tavaszi programjait, lesz miből válogatni.

Számtalan koncerttel és színházi előadással, valamint rengeteg kulturális programmal érkezik idén tavasszal a szombathelyi Agora Savaria. A részleteket csütörtök délelőtt sajtótájékoztatón jelentette be Horváth Soma alpolgármester és Horváth Zoltán, az Agora Savaria Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Az alpolgármester az eseményen konkrét programot nem emelt ki, ugyanakkor bejelentette, hogy május elején újra kinyit majd az Agora üzemeltetésében Az Agora munkatársai nyitják újra tavaszal a szombathelyi Víztorony kávézóját February 26. 11:51 a Víztorony kávézója, ami sokkal gyermekbarátabb lesz a korábbinál.

Ezután Horváth Zoltán vette át a szót, aki legelőször is arról beszélt, hogy a körmendi önkormányzat az Agorát bízta meg A szombathelyi Agora központ veheti át a körmendi mozit March 02. 11:35 a nemrég felújított mozi üzemeltetésével. Elmondta, reményei szerint egy hónap múlva elkezdődik a vetítés is az épületben.

Ezt követően felsorolta a tavaszi programokat. Mivel rengeteg eseményről van szó, ezért csak néhányat emelünk ki ezek közül.

Április 11-én a költészet napján egy különleges flashmobot rendeznek Nagy Ervin színész és Czetter Ibolya irodalomtörténész közreműködésével. A tervek szerint ezen a napon két turnusban (10:30, 15:00) szerveznek majd egy sétát a szombathelyi vagy Vas megyei kötődésű költők, írók szobraihoz, ahol Czetter Ibolya érdekességeket oszt meg, Nagy Ervin pedig elszavalja a költő, író egyik versét.

A tájékoztatón kiemelték, úgy tervezik, hogy a délelőtti séta inkább az iskolás csoportoknak szól majd (ehhez előzetes regisztrációra lesz szükség), a délutáni pedig a felnőtteknek. Rossz idő esetén a Sportház aulájában tartják meg a flashmobot.

Jön a NOX és Halász Judit is

Horváth Zoltán elmondta, számos koncertet is tartanak a következő három hónapban a Sportházban. Ezen a hétvégén érkezik például a NOX, május elején pedig Halász Judit.

Lesznek színházi előadások is, ezen a hétvégén játsszák például az Európa Expressz című darabot, a tavasz folyamán pedig Pintér Béla társulata két darabot is előad. Lovas Rozi, Lengyel Tamás és Molnár Áron főszereplésével pedig május 2-án bemutatják az Árvák című előadást.

Ezen kívül a Savaria Moziban is sor kerül programokra. Többek között érkezik az Aradi-Varga páros és Ács Fruzsina is, május 22-én pedig Csernus Imre estjét láthatják a nézők.

A sajtótájékoztatón szó esett a Világjárók című előadásról, ami az igazgató szerint egy nagy sikersztori. Elmondta, az utazásokat, helyeket bemutató programsorozat a mozi kisterméből indult, alig pár tucat résztvevővel, mostanra pedig annyira sikeres lett, hogy néha már a nagyterem is szűkösnek bizonyul. Az előadások természetesen tavasszal is folytatódnak.

Az is kiderült, hogy a gyermekeknek egy extra meglepetésprogrammal készülnek a szervezők a moziban: május 22-én a Szamóca Színház 30 éves jubileumi előadását láthatják a legkisebbek.

„Kistermes” előadások

A tájékoztatón elhangzott, hogy a következő hónapokban is megrendezik a hagyományos „kistermes” előadásokat. Többek között lesz Kézműves kuckó, Húsvéti kézműves játszóház (március 29.), robotikaverseny és könyvbemutató is. Sőt, a Víztoronyba szerveznek egy elemlámpás toronylátogatást a Föld napja alkalmából. Erre már a jegyek jelentős része elfogyott.

Horváth Zoltán azt is elmondta, tovább működnek a korábban bevezetett szakkörök, tanfolyamok is. Sőt, indítanak egy új acapella csoportot is, az Agora partnere ebben Korponay Zsófi énekes lesz.

Még több meglepetés

Horváth Zoltán a tájékoztató végén bejelentette, idén is megrendezik a Szentivánéji Vigasságokat. Három fellépőről le is rántotta a leplet. Június végén az Emlékmű alatt zenél

 • az R-GO
 • az Irigy Hónaljmirigy
 • és az Ocho Macho is.
 • A további fellépőkről egy későbbi eseményen számolnak majd be.

  Az igazgató végül megjegyezte, más meglepetésekre is készülnek a tavasz folyamán, ezekről az eseményekről hamarosan szintén bejelentést tesznek.

  Az Agora részletes programjairól programajánlónkban olvashatnak hétről hétre.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Programajánló