Nagy fogás az SZKKA következő igazolása: Brazil válogatott kapussal erősítenek

A mai napon aláírta szerződését Naira Morgana Mendes De Almeida, aki idén az EHF Europe Cup döntőjéig menetelt a szlovák Michalovce csapatával, korábban hazája legjobb kapusának és a brazil bajnoki döntő MVP-jének is megválasztották.

A japán válogatott Akiyama Natsumi után a klub örömmel jelenti be csapatuk következő igazolását: a mai napon ugyanis aláírta SZKKA-s szerződését a brazil Naira Morgana Mendes De Almeida.

A 30 éves kapus a szlovák MSK Iuventa Michalovce együttesétől érkezik Szombathelyre, a nagymihályiakkal idén egészen az EHF Europe Cup döntőéig menetelt, ahol a párharc első meccsén 11 védést is bemutatott. Korábban a brazil első osztály legerősebb csapatait is megjárta: a Forca Atletica és a Santos mellett az Esporte Clube Pinheiros együttesével brazil bajnok lett, ekkor hazája legjobb kapusának és a döntő MVP-jének is megválasztották.

Az új igazolás az elmúlt három évben rendszeresen meghívót kapott a brazil válogatott összetartásaira és több barátságos mérkőzésen is pályára lépett már.

- Nagyon boldog vagyok, amiért Magyarországon folytathatom a pályafutásom, ezzel a gyerekkori álmom vált valóra. Ez egy nagyszerű lehetőség, amit meg kellett ragadnom. Tetszik a klub által felvázolt projekt és hogy a szurkolók ugyanolyan energiával rendelkeznek, amilyet én is mutatok a pályán. Ha a kettő találkozik egymással, az hihetetlen lesz! Nagyon várom már, hogy elkezdjük a munkát. Úgy érzem, hogy egy nagyszerű szezonunk lesz. Jó csapatunk van és minden adott ahhoz, hogy sikeresek legyünk – nyilatkozta az SZKKA új brazil kapusa, Naira Morgana Mendes De Almeida.

szkka