Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy idők tanúja volt Szaturn, a most elpusztult aligátor

Az USA-ban született, élt Berlinben, most Moszkvában halt meg.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kimúlt Szaturn, a legalább 84 éves mississippi aligátor – írja az MTI. A moszkvai állatkert szerint a példány 1943-ban egy szövetséges bombázás után szökött meg Berlinben, majd Moszkvában töltötte el élete nagy részét. Az állat az Egyesült Államokban kelt ki, és 1936-ban került a berlini állatkertbe. Egy légitámadást követően kiszabadult, és három telet is átvészelt, mígnem 1946-ban brit katonák rátaláltak, majd átadták a szovjeteknek. A Szaturnról szóló feljegyzések alapján az aligátor szeszélyes és a táplálékban válogatós volt. A gondozóihoz ragaszkodott, és szerette, amikor kefével tisztogatták.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az állatkert látogatói viszont nem voltak mindig barátságosak vele, főleg amikor időről időre felröppent az a valótlan állítás, mely szerint egykor Adolf Hitler kedvenc állata volt. Előfordult, hogy üveggel dobálták meg, főleg a múlt század utolsó évtizedében. Egyszer egy ittas vendég a fejét találta el, az állatorvosoknak pedig az életéért kellett küzdeniük. Az aligátor nagy szerencsével azt is túlélte, amikor az 1980-as években leszakadt terráriumának betonfödémje. Szaturn utódok nélkül pusztult el, bár hosszú élete során több nősténnyel is összezárták. Az 1960-as években például Chicagóból kapott párt, Sipkát, akivel szintén párosodott. A nőstény épp tojásrakás közben pusztult el, Szaturn nehezen viselte a veszteséget, sokáig nem nyúlt a táplálékhoz. A mississippi alligátorok a szabadban általában 45-55 évig élnek, ritka, hogy egy állat ilyen sokáig életben maradjon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés