Eddig: 2 398 597 / 3 000 000 Ft, 108 támogató. Még3nap.
Légy része az igazságnak!

Nagykabátban ültek az órákon a szombathelyi kisiskolások, mert annyira rosszak az ablakok

A szülők vittek olajradiátort, de az sem segített. Aztán megszületett a megoldás a szombathelyi Bercsényi Általános Iskolában.

Még pénteken kaptunk egy olvasói levelet, amiben egy szülő panaszolta, hogy a gyermeke a szombathelyi Bercsényi Általános Iskola egyik negyedikes osztályába jár, ahol a osztályteremben nagyon hideg van. Állítása szerint a gyerekek nagykabátban és csizmában ülnek az órákon:

Olajradiátort, hősugárzót vittünk, de nem segít a nagy termen. Süvít be a szél az ablakon.

Bercsényi Miklós Általános Iskola

Ahogy a szülő írta, már tavaly is előfordult ez a probléma, de állítása szerint egészen addig, amíg egy másik szülő saját szemével nem látta, hogy a gyerekek tényleg nagykabátban ülnek az órákon, nem intézkedtek. Szerinte a fő probléma, hogy az ablakok szabályosan szét vannak rohadva:

Az egyik anyuka kilencezer forintért szigetelő csíkokat is vett az ablakra, de közölte az osztályfőnök, hogy már nem kell, mert a biológiaterembe lesznek, amíg hideg van.

Megkerestük az érintett szombathelyi iskolát

Ahol elmondták, való igaz, néhány osztály termében az elmúlt héten problémát okozott a hideg, de már megoldották a helyzetet:

A 2. emeleten lévő természettudományi termet még aznap szabaddá tettük, s péntek óta az érintett 4. osztály tanítása meleg teremben folyik

" - írták válaszukban.

Ezt igazolja egy másik szülő Facebookon hozzánk írt üzenete is:

Az igazgatónő abszolút partner volt, próbált segíteni rajtunk, megoldást találni, és a gyerekek már pénteken délután másik teremben tanultak

- írta.

Egyébként az iskola keleti oldalán lévő osztálytermekben van hűvösebb, jellemzően a keleti oldalon. Innen több osztályt is átköltöztettek.
- Most 21-22 fok van az osztálytermekben, ahol kevesebb volt, onnan mentek át a gyerekek - közölte már Beke Eszter igazgatónő.

Bercsényi Miklós Általános Iskola

Azt is megtudtuk, hogy a szombathelyi Bercsényi Általános Iskolában egy korábbi pályázattal már sikerült a nyílászárók 70-80 százalékát kicserélni. Pont a keleti oldalon maradtak meg a régiek. Most egy újabb, 90 millió forintos projekt részeként a maradék régi ablakokat is kicserélik, emellett sok más felújítást is végrehajtanak.

Az iskola igazgatójától elárulta még, hogy a felújítás az EFOP 4.1.3-17 pályázatból zajlik majd, és az alábbi javításokat végzik el:

 • főépület nyílászáróinak cseréje
 • termek festése, burkolatcseréje, lambériázása
 • 2 tornatermi öltöző felújítása vizesblokkal együtt
 • iskola és a tornaterem külső festése
 • tornatermi folyosó melegburkolattal történő ellátása
 • A felújítás határideje szeptember lesz, így remélni lehet, hogy jövő télen már nem okoz problémát az iskolában ülő gyerekeknek a kinti téli hideg.

  Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra