Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A veszélyhelyzet idejére nagyméretű kukákat helyezett ki a SZOVA Szombathely fő terére

Az alpolgármester szerint erre a járványhelyzetben megugró ételkiszállítási trend miatt van szükség.

A járványhelyzet miatt megnövekedett elviteles éttermi fogyasztás miatt a hulladék is több a belvárosban, ezért a szombathelyi önkormányzat kérésére a SZOVA Zrt. négy darab, egyenként 240 literes műanyag hulladékgyűjtő edényt helyezett ki a Fő tér frekventáltabb részeire, ezzel is könnyítve a belváros hulladékkezelését a veszélyhelyzet és a korlátozások idejére - tájékoztatott az önkormányzat pénteken.

Kukák a Fő téren
Bonyhádi Zoltán

Mindezen költségek felét átvállalta a Fő téri McDonald's-ot üzemeltető Clear '97 Gyorsétterem Kft., melynek a város és a városlakók nevében ezúton is köszönjük az együttműködést! - hangsúlyozza Horváth Soma alpolgármester.

A Szombathely belvárosában és környékén lévő mintegy 50 darab hulladékgyűjtőt a hét minden egyes napján 9 fő üríti kézi erővel, ezen felül hétfőtől szombatig gépjárművel szállítják el a szemetet a hulladékgyűjtő edényekből. Emellett a turisztikailag frekventált időszakokban a Fő téren napi szinten plusz egy fő dolgozik ügyeletben, aki - ha szükséges - egy megtelt kuka kiürítését is elrendeli.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra