Nagyon sok helyre lehet már maszk nélkül repülni

A legtöbb uniós országba is.

Hétfőtől lazít az EU a koronavírus miatt bevezetett, tömegközlekedésre vonatkozó maszkviselési javaslatán, ami után több országban lazítás jöhet. Az Európai Unió légi közlekedési biztonsági ügynöksége (EASA) is lazításokat jelentett be, így az EU legtöbb országába már maszk nélkül is el lehet repülni.

A 27 tagország közül Portugália, Ausztria, Ciprus, Észtország, Litvánia, Málta, Hollandia és Luxemburg várja el még mindig, hogy az oda utazók maszkot vegyenek föl a repülőn. Az uniós országok nagy része mellett már a Nagy-Britanniába és az Egyesült Államokba tartó gépeken sem lesz kötelező a maszkviselés.

Az EU továbbra is azt ajánlja, hogy a veszélyeztetett csoportokba tartozók viseljenek maszkot utazás közben, a pilótákat és a légi utaskísérőket pedig továbbra is arra kérik a hatóságok, hogy biztassák az utasokat a maszkviselésre a felszállás előtt – írja a BBC nyomán a 444 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek