Elég lenne két posta Szombathelynek?

A gazdaságfejlesztési miniszter szerint 30 ezer emberenként elég lenne egy postafiók.

Alig 30 posta maradhat Vas megyében az újabb kisposta-bezárási hullám után - írtuk pár napja Alig 30 posta maradhat Vas megyében az újabb kisposta-bezárási hullám után 2023. April 11. 16:44 . A Magyar Posta ugyanis azt tervezi, hogy bezárja az 1500 főnél kisebb településeken működő kispostákat, ha az önkormányzat nem vállalja át az üzemeltetési költségeket. Össze is gyűjtöttük Alig 30 posta maradhat Vas megyében az újabb kisposta-bezárási hullám után 2023. April 11. 16:44 , hogy hol szűnhet meg és hol maradhat nyitva a posta Vas megyében.

Most viszont újabb bezárásokkal kell szembenézni. Az mfor.hu vette észre, hogy a kormány hivatalos oldalán kikerült a postatörvény módosításáról szóló javaslat, amelyből már körvonalazódik, hogy mi a szándék az ezer sebből vérző állami vállalattal.

A jelenlegi törvény szerint a Postának

 • 25 ezernél nagyobb népességszámú településeken 25 ezer lakosonként legalább egy postahelyet kell biztosítania.
 • A Nagy Márton vezette Gazdaságfejlesztési Minisztérium úgy módosítaná a törvényt, hogy a Postának

 • 30 ezernél nagyobb népességszámú településeken 30 ezer lakosonként legalább egy postahelyet kell működtetnie.
 • A módosítás elsőre nem tűnhet jelentősnek, hiszen csak egy törvényi lehetőség, ami a minimális szolgáltatást írja elő, a Magyar Posta dönthet úgy is, hogy több postát is működtet az adott városban.

  Ha a Magyar Posta szigorúan veszi a törvényt, és folytatja a bezárásokat, akkor Szombathelyen kettő darab posta lenne. A megyében pedig nagyjából 8-9, Szombathellyel együtt. Mivel a megye lakossága mintegy 250 ezer fő.

  Tegyük fel, hogy a Magyar Posta nem csak a törvényben előírt minimumot teljesíti, hanem ahogyan eddig is, annál több postát tart nyitva. Így viszont nincs értelme a törvénymódosításnak, márpedig annak kell, hogy legyen valamilyen célja.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet