Napokon belül hófehér virágszőnyegbe borulnak a tőzike erdők

Azt tudta, hogy szeles időben veszélyesek ezek az erdők?

Hamarosan fehér virágszőnyegbe borulnak a tőzikés erdők, elkezdődött a virágzás - írta az Őrségi Nemzeti Park Facebook-oldala.

Fertő-Hanság Nemzeti Park

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Hozzátették: a virágok számát a korábbi évekre jellemző nagyarányú taposási kár is meghatározza, próbáljunk távolról gyönyörködni a szép látványban és lehetőleg ne gázoljunk át a levelek alatt még megbújó növényeken a jó fotók érdekében. Fontos, a kiejölt utakon sétáljunk.

Bedőcs Gyula

Szeles időben - a sok, a tőzikés erdő életében kulcsfontosságú holtfa jelenléte miatt - továbbra is veszélyes az erdőben tartózkodni, így kérjük, csak a megfelelő időjárási körülmények között látogassanak a helyszínre!

A növény védett, leszakítani tilos, természetvédelmi értéke tövenként 5000 forint.

Vas megyében a legkedveltebb tőzikés a Dobogó-erdőben látható. Körmend közelében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek