Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szeszélyes időjárás tréfálhatja meg az autósokat - havazás plusz 8 fokban

Az elmúlt két napban több megyében is találkozhattak hasonló jelenséggel az autósok.

Ragyogó napsütés, +10 fok körüli hőmérséklet, száraz aszfalt, majd havazás, latyakos út, nem sokkal később ismét ragyogó napsütés, száraz útfelület.

A tavaszias időt helyenként havazás szakította meg Vas megyében csütörtökön és pénteken. A déli +11 fok után néhány perc alatt 3-5 fokot csökkent a hőmérséklet, a fekete felhők pedig rövid ideig tartó havazást hoztak.

Napsütötte Savaria Plaza, a háttérben már havazik
TM/Nyugat.hu

Fényképeink még a napos oldalról készültek Szombathelyen, illetve az M86-os autóúton, a 88-as főút csomópontjának közelében.

A képeken a háttérben már havazik.

A háttérben hófelhő látható az M86-os autóúton
TM/Nyugat.hu

A járművezetőknek arra kell felkészülniük, hogy néhány kilométeren belül drasztikusan változhatnak az útviszonyok, a száraz aszfaltról minimális átmenettel juthatnak havas, latyakos részre, majd újra száraz aszfaltra.

A +8 fokban nem maradt meg sokáig a leesett hó
TM/Nyugat.hu

Az sem feltétlenül jelent garanciát a hómentességre, ha az autó hőmérője 10 fok feletti hőmérsékletet mutat. Azért váratlanul nem tud havas részre érni a járművezető, ha vezetés közben észleli a nagy, sötét felhőket. Olyanokat, ami a képeinken is látszik.

A Borostyánkő utca még napfényben, két perccel később már havazott
TM/Nyugat.hu

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Időjárás

Tovább az oldalra