Szeszélyes időjárás tréfálhatja meg az autósokat - havazás plusz 8 fokban

Az elmúlt két napban több megyében is találkozhattak hasonló jelenséggel az autósok.

Ragyogó napsütés, +10 fok körüli hőmérséklet, száraz aszfalt, majd havazás, latyakos út, nem sokkal később ismét ragyogó napsütés, száraz útfelület.

A tavaszias időt helyenként havazás szakította meg Vas megyében csütörtökön és pénteken. A déli +11 fok után néhány perc alatt 3-5 fokot csökkent a hőmérséklet, a fekete felhők pedig rövid ideig tartó havazást hoztak.

Napsütötte Savaria Plaza, a háttérben már havazik
TM/Nyugat.hu

Fényképeink még a napos oldalról készültek Szombathelyen, illetve az M86-os autóúton, a 88-as főút csomópontjának közelében.

A képeken a háttérben már havazik.

A háttérben hófelhő látható az M86-os autóúton
TM/Nyugat.hu

A járművezetőknek arra kell felkészülniük, hogy néhány kilométeren belül drasztikusan változhatnak az útviszonyok, a száraz aszfaltról minimális átmenettel juthatnak havas, latyakos részre, majd újra száraz aszfaltra.

A +8 fokban nem maradt meg sokáig a leesett hó
TM/Nyugat.hu

Az sem feltétlenül jelent garanciát a hómentességre, ha az autó hőmérője 10 fok feletti hőmérsékletet mutat. Azért váratlanul nem tud havas részre érni a járművezető, ha vezetés közben észleli a nagy, sötét felhőket. Olyanokat, ami a képeinken is látszik.

A Borostyánkő utca még napfényben, két perccel később már havazott
TM/Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Időjárás