Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az adóhivatal elnöke beismerte, hogy kitiltották az Egyesült Államokból

Vida Ildikó a Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt erről, bejelentette, hogy feljelentést tesz a vádak miatt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vida Ildikó neve már korábban szóba került a kitiltási botrány kapcsán. Mint ismert, október 16-án derült ki, hogy az Egyesült Államok több, állításuk szerint kormányközeli személynek vonta meg a beutazási engedélyét, arra hivatkozva, hogy az érintettek korrupciós ügyekbe keveredtek.

A kormány is tudott róla

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Később kiszivárgott, hogy a kitiltottak között lehet a NAV elnöke és néhány közeli munkatársa is, ezt az adóhatóság akkor közleményben cáfolta. Vida Ildikó és egyik helyettese a botrány kirobbanását követően külföldre távozott, a kormányközeli Magyar Nemzet szerdai számában jelent meg a vele készült interjú.

Vida Ildikó
Fotó: MTI

Ebben Vida elismeri, hogy rajta van az Egyesült Államokból kitiltottak listáján, több közeli munkatársával együtt, őket azonban nem volt hajlandó megnevezni. Azt is elmondta, az amerikai nagykövetség erről levélben értesítette őt, ő pedig tájékoztatta a kormány egyik illetékesét. Így valótlan lehet a kormány azon állítása, hogy nincs információjuk a kitiltottak személyéről.

Vida Ildikó az interjúban tagadja a korrupciós vádakat, azokat aljas támadásnak minősíti. Bejelentette, hogy polgári és büntetőeljárásokat kezdeményez a hivatalt és a személye ellen ért rágalmak miatt.

Vida a kitiltás feltételezett motivációjáról csak homályos találgatásokba bocsátkozott, érdekcsoportokat, külső befolyást emlegetve, de arra is ígéretet tesz, vizsgálati csoportot állít fel, mely mikroszkóppal fogja újra átvizsgálni az összes korrupcióban való érintettséggel gyanúsítható céget. A vizsgálatot pedig személyesen felügyeli majd – mondta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés