Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Korrupciógyanú miatt kitiltották az USA-ból Habony Árpádot és a NAV elnökét is

A kitiltottakat tartalmazó listán állítólag még szerepel Giró-Szász András volt kormányszóvivő, valamint Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató elnökének neve is.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Korrupciós vádak miatt nem utazhat az Egyesült Államokba Vida Ildikó, a NAV elnöke, írta meg az index.hu . Ám hamarosan jött a kiegészítés is 444.hu-tól , amely szerint Habony Árpád, Orbán Viktor tanácsadója és bizalmasa is szerepel a listán, amelyen egyébként tíz magyar állampolgár beutazását is megtiltották, köztük Giró-Szász Andrásét, aki kormányszóvivő is volt és Heim Péterét, a Századvég elnökéét.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az Egyesült Államok korrupcióval gyanúsítja a listán szereplőket, ám ennél többet nem nagyon tudni a dologról egyelőre. Azt az USA nagykövetsége is megerősítette, hogy tényleg elrendeltek beutazási korlátozásokat olyan személyekkel szemben, amelyek bizonyíthatóan részt vettek amerikai cégeket is érintő korrupciós cselekményekben.

Vida Ildikó és Varga Mihály
ado.hu

A 444.hu úgy értesült, hogy mindez azért van, mert kormányhoz közel álló cégek az utóbbi másfél évben kenőpénzeket szerettek volna kicsikarni amerikai cégektől, amelyeknek fejében azok különleges bánásmódot kaptak volna. Ha ez valóban így történt, az különösen nagy ostobaságnak tűnik, hiszen az Orbán-Putyin barátság előrehaladtával a USA kitüntetett figyelmet szentel most hazánknak.

Be kéne vonni ezt meg ezt a tanácsadót, és akkor rendben leszünk

Hallottunk olyan esetről is, hogy egy másik amerikai nagyvállalatot arra kértek, hogy írassanak tanulmányt egy bizonyos céggel, és cserébe biztosítják az állami megrendelések folyamatosságát, az együttműködés zökkenőmentességét. Állítólag az érintett cég visszaszólt az amerikaiaknak, hogy írják meg a tanulmányt maguknak, hogy a teljesítési igazoláshoz legyen mit csatolniuk.

- írják a cikkben.

A Fidesz persze közleményt adott ki az esettel kapcsolatban, eszerint Washington így akar nyomást gyakorolni a magyar hatóságokra, amelynek következtében az amerikai cégek megússzák az adóvizsgálatot. Ennek az ízlelgetésére mindenképpen szakítsunk egy kis időt.

Habony Árpád helyreigazítási kérelme
Nyugat.hu
A Századvég helyreigazítási kérelme
Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés