Ne igyon kávét, ez is elég: emelkedik a kötelező és a Casco díja

Emelkedőben a balesetszám és a kárinfláció, mindkettő a díjak drágulását hozza magával.

2022-ben húsba vágóan érzi az átlagpolgár a szinte minden fogyasztási termékre és szolgáltatásra kiterjedő inflációt, az úgynevezett kárinfláció azonban már jóval korábban elkezdődött – fogalmaz a vezess.hu . Erre rakódik rá az autópiacon az idei áremelkedés, ezért az autós szaklap arról érdeklődött néhány biztosítónál, mi történik a díjakkal 2022-ben?

„A kárinfláció folyamatosan erősödött és hosszú távon érezteti hatását. Ezt egy ideig valamelyest ellensúlyozta a Covid-járvány, hiszen a balesetek száma csökkent, azonban ma ez már nem mondható el” – válaszolta a K&H Biztosító kommunikációs igazgatósága.

Valóban így van, az ORFK legfrissebb statisztikái 10,2 százalékos emelkedést mutatnak az év első felében a múlt esztendő hasonló időszakához képest a személysérüléses baleseteknél – jegyzi meg a lap. Márpedig a K&H szerint „a kárgyakoriság és a kárinfláció együttes növekedése a díjak emelkedéséhez vezet” .

Hasonlóan nyilatkozott az Aegon Gépjármű- és Szállítmánybiztosítási üzletágvezetője, hozzátéve, hogy már léptek is. „A díjemelést jelen körülmények közt indokoltnak látjuk, és ezért egy több részletből álló emelést hajtottunk végre” – fogalmazott.

Ugyanúgy kedvezőtlen hatással van a casco díjaira is az infláció, sok százezer autóst érint ez is. Itt a K&H „közel 20 százalékos” emelkedést hajtott végre idén, míg az Aegon 15 százalékkal emelte a díjait a második félévben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek