Négy embercsempészt is elcsíptek a vasi rendőrök

Összesen 12 bevándorlót próbáltak átcsempészni a határon.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Székesfehérvári Osztályának információi alapján állítottak meg a Vas megyei rendőrök 2022. augusztus 30-án a reggeli órákban, Hosszúpereszteg térségében egy, a 8-as számú főúton – Magyarszecsőd és Körmend között – pedig két lengyel forgalmi rendszámú gépkocsit – közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A Hosszúperesztegnél intézkedés alá vont gépjárművet egy moldáv férfi vezette, rajta kívül pedig öt, magát szír állampolgárnak mondó személy ült még az autóban.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Molnaszecsőd térségében két lengyel forgalmi rendszámú járművet ellenőriztek a rendőrök. Egyiket egy ukrán állampolgárságú férfi, a másikat pedig egy grúz férfi vezette. A két autóban a sofőrökön kívül egy grúz férfi és összesen hét, magát grúz és szír állampolgárnak valló személy utazott.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőri intézkedések során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A moldáv, az ukrán és a grúz sofőrökkel, valamint további egy, grúz férfival szemben – őrizetbe vételük mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható – hangsúlyozzák a police.hu-n.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek