Négy új Gripent vesz Magyarország – itt járt a svéd miniszterelnök

Orbán Viktor meghívására pénteken Budapestre utazott Ulf Kristersson, Svédország miniszterelnöke, hogy a két ország közötti védelmi és biztonságpolitikai együttműködésről tárgyaljon.

Orbán a Karmelitában fogadta Kristerssont, akivel a megbeszélés után közös sajtótájékoztatót tartottak - írja a 24.hu.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Ez a mai találkozó egy hosszú folyamat fontos állomása. Ezt a hosszú folyamatot nevezhetjük bizalom újraépítési folyamatnak is, amin hosszú hónapok óta dolgozunk – kezdte a sajtótájékoztatót Orbán, aki elmondta svéd kollégájának: a magyar külpolitika célja az, hogy barátokat szerezzen.

Ma megszületett a megállapodás arról, hogy további négy géppel bővítjük a Magyar Honvédség Gripen vadászbombázó repülőgépflottáját, jelentősen megnövelve ezzel a katonai képességünket és továbbra erősítve külföldi szerepvállalásra való képességünket – mondta Orbán.

Végezetül Orbán megköszönte a svéd delegációnak, hogy Budapestre látogatott, majd elmondta, hogy hétfőn az Országgyűlés összeül, hogy a svéd NATO-csatlakozásról szavazzon. Így bő másfél évvel az ország felvételi kérelmének benyújtása után Magyarország tehet pontot a svéd csatlakozási folyamat végére.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek